Solata iz riževih rezancev, piščanca in zelenjave

Znam svetuje

Solata iz riževih rezancev, piščanca in zelenjave je polnovreden obrok, idealen za prave gurmane. Riževi rezanci so odlični pri pripravi jedi iz piščanca, svinjine in govedine ter morskih sadežev, obenem pa so odlični za tiste, ki ne smejo uživati glutena. Vsebujejo malo maščob in veliko ogljikovih hidratov.

Sestavine za solato iz riževih rezancev, piščanca in zelenjave

  • 75 g riževih rezancev
  • 1/2 rdečega čilija
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 žlice rjavega sladkorja
  • 1/2 stebla belušne zelene
  • 1 mlada čebula
  • 1 šalotka
  • 1/2 bučke
  • 1 kumara
  • 2 korenja
  • 100 g piščančjih prsi
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • poper
  • 2 žlici koriandrovih lističev
  • 1 žlica praženih arašidov

Postopek

1Riževe rezance za 5 minut namočimo v vročo vodo. Odcedimo jih in prelijemo z mrzlo vodo ter narežemo s škarjami. Čili očistimo in sesekljamo. Damo ga v skledo in dodamo 1 žlico ribje omake, limonin sok in rjavi sladkor. Vse skupaj zmešamo.

2Zelenjavo očistimo in operemo, šalotko olupimo. Vse narežemo na tanke trakove, le kumaro na tanke kolobarje.

3Piščančje meso očistimo, narežemo na trakove. V ponvi segrejemo olje in v njem 3 minute pražimo meso. Zmešamo še s preostalo ribjo in sojino omako ter solimo in popramo.

4Meso, zelenjavo in riževe rezance damo k čilijevemu prelivu in dobro zmešamo. Okrasimo z arašidi in koriandrovimi lističi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite