Piščanec v paradižnikovi omaki

Znam svetuje

Piščanec v paradižnikovi omaki potrebuje nekoliko več časa, bomo pa zato nagrajeni z odličnim kosilom.

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 2 večji čebuli
  • 1 rdeč feferon (po želji)
  • 3 stroki česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 200 ml belega ali rdečega vina
  • 400 g olupljenih zrelih in pretlačenih paradižnikov – pelatov
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja

Postopek

1Piščanca narežemo na ne premajhne kose. V večji ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pocvremo piščanca. Cvremo ga približno 10 minut na vsaki strani, začnemo vedno s kožo in ga nato obrnemo.

2Čebulo, korenček, zeleno in česen očistimo in drobno nasekljamo. Feferon narežemo na kolobarje. Če ne maramo pekoče hrane, ga izpustimo.

3Popečenega piščanca vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V isto ponev damo najprej čebulo, jo malo posolimo in popražimo, da se nekoliko zmehča, dodamo korenček in zeleno, pražimo 5 minut in dodamo še česen in feferon. Ko česen zadiši, v ponev damo kose piščanca in zalijemo z vinom.

4Na močnem ognju dušimo 5 minut, da alkohol izhlapi in prelijemo s pretlačenimi paradižniki. Dodamo še sol, poper in lovorova lista, znižamo temperaturo in dušimo približno 40 minut. Piščanec je gotov, ko meso odstopa od kosti.

5Še zadnjič preverimo slanost, potresemo s svežim peteršiljem in uživamo v okusnem kosilu. Zraven lahko naredimo polento.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite