Piščančji paprikaš je jed naših sosedov. Glavne sestavine piščančjega paprikaša vključujejo piščančje meso (najpogosteje piščančje prsi ali stegna), čebulo, paradižnik ali paradižnikovo mezgo, mleto rdečo papriko, sladko smetano, sol, poper ter občasno lovorjev list. V nekaterih različicah se lahko dodajo tudi krompir, korenje ali druge zelenjave.
Sestavine za piščančji paprikaš s širokimi rezanci
- 500 g piščančjih prsi
- 1 čebula
- 3 žlice moke
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 dcl sladke smetane
- sol
- poper
- lovorjev list
- 0,5 l jušne osnove
- široki rezanci
Postopek
1Piščančja prsa narežemo na primerno velike kose. Čebulo na drobno nasekljamo. V primerno veliki posodi na olju prepražimo čebulo in ko dobi zlato-rumeno barvo, dodamo piščanca.
2Ko je meso skoraj pečeno, dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo, dodamo še moko in mleto papriko in zopet dobro premešamo. Zalijemo z jušno osnovo, solimo in popramo ter dodamo lovorjev list. Pokrito na zmernem ognju kuhamo 45 minut. Nekaj minut pred koncem dodamo še sladko smetano.
3V vreli soljeni vodi skuhamo primerno količino širokih rezancev. Ko so kuhani, jih odcedimo in serviramo skupaj s paprikašem.