Piščančje prsi polnjene z brusnicami

Znam svetuje

Ste pripravljeni na okusno razvajanje? Naš recept za piščančje prsi, polnjene z brusnicami, je odlična kombinacija sočnega mesa in sveže sladkosti, ki bo popestrila vaše jedi.

Preprosto in hitro pripravljeno, to jed je prava poslastica za vso družino. Piščančje prsi z brusnicami – odlična izbira za okusen obrok brez pretiranega truda!

Sestavine za piščančje prsi polnjene z brusnicami

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • 2 šalotki
  • 100 g posušenih brusnic
  • 1 majhno jabolko
  • 60 ml balzamičnega kisa
  • 200 ml piščančje jušne osnove
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Brusnice za pol ure namočimo v toplo vodo in dobro odcedimo.

2Šalotki olupimo in drobno nasekljamo, olupimo jabolko, očistimo peščišče in ga narežemo na majhne koščke.

3V ponvi segrejemo eno žlico oljčnega olja in na njem popražimo šalotko. Pražimo 3 minute, da postekleni, nato dodamo še narezano jabolko. Ma močnem ognju dušimo 4-5 minut, da se jabolko zmehča.

4Primešamo odcejene brusnice in eno žlico piščančje osnove ter kuhamo še minuto ali dve, da dobimo lepo gosto maso, s katero bomo nadevali piščančje prsi.

5Piščančje prsi malo posolimo, popopramo in v vsako zarežemo globok žep. Pazimo le, da ne zarežemo skozi meso. Nadev razdelimo na štiri dele in ga nadevamo v zareze. Pričvrstimo z zobotrebci ali povežemo s kuhinjsko vrvico.

6V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pocvremo piščančje prsi do zlato-rjave barve. Cvremo 4 minute, nato jih previdno obrnemo in cvremo še 4 minute.

7Zalijemo z balzamičnim kisom in piščančjo osnovo, pokrijemo in dušimo na srednji temperaturi 15 minut. Vmes prsi enkrat obrnemo.

8Prsi vzamemo iz ponve, povečamo temperaturo in omako reduciramo, dokler se ne zgosti. Po okusu jo lahko še malo začinimo s soljo in poprom. Prsi narežemo in takoj postrežemo, zraven ponudimo omako in okrasimo z nekaj brusnicami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite