Piščančja bedra s krompirjem

Znam svetuje

Enostavno in dobro kosilo, priprava vam bo vzela nekaj minut, ostalo naredi pečica, medtem ko vi mirno berete napeto knjigo.

Sestavine za piščančja bedra s krompirjem

  • 4 piščančja bedra
  • 6 krompirjev
  • 4 žičke česna v prahu
  • 1 žlička mlete paprike, lahko pikantne
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Pečico predgrejemo na  190 °C večji pekač obložimo s peki papirjem. Krompir olupimo, operemo in zrežemo na kose. Osušimo ga s papirnato brisačo.

2V pekač naložimo piščančja bedra s kožo navzgor in krompir. Posolimo, popopramo, posujemo s česnom v prahu in mleto papriko. Zalijemo z oljčnim oljem, dobro premešamo, najlažje kar z rokami.

3Postavimo v pečico za uro in 20 minut. Preverimo, če je piščanec pečen, če ga zlahka prebodemo z vilicami, je gotov.

4Pečico še za 5 minut prestavimo na žar, da se lepo hrustljavo zapeče, pazite le, da se vam ne zažge.

5Postrežemo s svežim paradižnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite