Enostavno in dobro kosilo, priprava vam bo vzela nekaj minut, ostalo naredi pečica, medtem ko vi mirno berete napeto knjigo.
Sestavine za piščančja bedra s krompirjem
- 4 piščančja bedra
- 6 krompirjev
- 4 žičke česna v prahu
- 1 žlička mlete paprike, lahko pikantne
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 0,5 dl oljčnega olja
Postopek
1Pečico predgrejemo na 190 °C večji pekač obložimo s peki papirjem. Krompir olupimo, operemo in zrežemo na kose. Osušimo ga s papirnato brisačo.
2V pekač naložimo piščančja bedra s kožo navzgor in krompir. Posolimo, popopramo, posujemo s česnom v prahu in mleto papriko. Zalijemo z oljčnim oljem, dobro premešamo, najlažje kar z rokami.
3Postavimo v pečico za uro in 20 minut. Preverimo, če je piščanec pečen, če ga zlahka prebodemo z vilicami, je gotov.
4Pečico še za 5 minut prestavimo na žar, da se lepo hrustljavo zapeče, pazite le, da se vam ne zažge.
5Postrežemo s svežim paradižnikom.