Če so narejene prav, so pikantne piščančje perutničke, ki jih prej še mariniramo, neprekosljive v svojem okusu. Prijetno ostrino jim da ostra rdeča paprika, a ne izpustimo niti kumine in origana, ki bosta perutničkam dodala enkraten okus.
Sestavine za pikantne piščančje perutničke
- 500 g piščančjih perutničk
- olje
- limonin sok
- 1/2 žličke mlete kumine
- 1/2 žličke mlete ostre rdeče paprike
- 1/2 žličke origana
- 1 strok česna
- sol
- poper
Postopek
1Piščančje perutničke razrežemo na polovice.
2Pripravimo marinado. V skledo nalijemo olje, limonin sok, kumino, ostro mleto rdečo papriko, origano in premešamo. Dodamo pretlačen česen.
3Marinado solimo, popramo in dobro premešamo. V pripravljeno marinado damo perutničke, ki jih mariniramo vsaj eno uro.
4Perutničke nabodemo na kovinska nabodala in jih preložimo v pekač ter pokapamo z oljem. Prilijemo 400 ml vode, damo v pečico in pečemo 40 minut na 230 stopinjah.