Pikantni mesni zvitki

Znam svetuje

Zvitki, ki so primerni za nedeljsko kosilo, ko si lahko vzamemo nekoliko veฤ ฤasa za kuhanje.

Sestavine

  • 8 tankih govejih zrezkov
  • 8 tankih rezin hamburลกke slanine
  • 4 kisle kumarice
  • 8 rezin edamca
  • 100 g skute
  • 1 ลพliฤka kajenskega popra
  • 1 ลพliฤka sveลพe nasekljanega drobnjaka
  • 1 ลพliฤka sveลพe nasekljanega peterลกilja
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1 dl suhega belega vina
  • 2 dl juลกne osnove
  • 1 ฤebula
  • 0,4 dl oljฤnega olja

Postopek

1Goveje zrezke operemo, osuลกimo s papirnatimi brisaฤami, potolฤemo in z obeh strani malo posolimo.  V posodi zmeลกamo skuto, kajenski poper in vse zaฤimbe, dodamo ลกe na majhne kocke narezane kisle kumarice. ฤŒe je potrebno, nadev malo posolimo.

2Na vsak zrezek poloลพimo rezino slanine, rezino sira in namaลพemo 1/8 skutinega nadeva. Zvijemo jih v rolico in priฤvrstimo z zobotrebci ali povijemo s kuhinjsko vrvico.

3V veฤji ponvi segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo mesne zvitke z vseh strani, cvremo toliko ฤasa, da dobijo lepo, zlato rjavo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo.

4Na istem olju pocvremo nasekljano ฤebulo, cvremo 5-7 minut, da postekleni in se zmehฤa. Zvitke vrnemo v ponev in zalijemo z belim vinom.

5Na moฤnem ognju kuhamo nekaj minut, da izpari polovica tekoฤine, nato zalijemo z juลกno osnovo, zniลพamo temperaturo, pokrijemo in meso zduลกimo do mehkega. To traja pribliลพno pol ure, odvisno od debeline zrezkov. Pred koncem kuhanja poviลกamo temperaturo in ponev odkrijemo, da se omaka lepo gosti.

6Postreลพemo skupaj z omako, v kateri so se kuhali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite