Pikantni mesni zvitki

Znam svetuje

Zvitki, ki so primerni za nedeljsko kosilo, ko si lahko vzamemo nekoliko več časa za kuhanje.

Sestavine

  • 8 tankih govejih zrezkov
  • 8 tankih rezin hamburške slanine
  • 4 kisle kumarice
  • 8 rezin edamca
  • 100 g skute
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička sveže nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
  • 1 žlička soli
  • 1 dl suhega belega vina
  • 2 dl jušne osnove
  • 1 čebula
  • 0,4 dl oljčnega olja

Postopek

1Goveje zrezke operemo, osušimo s papirnatimi brisačami, potolčemo in z obeh strani malo posolimo.  V posodi zmešamo skuto, kajenski poper in vse začimbe, dodamo še na majhne kocke narezane kisle kumarice. Če je potrebno, nadev malo posolimo.

2Na vsak zrezek položimo rezino slanine, rezino sira in namažemo 1/8 skutinega nadeva. Zvijemo jih v rolico in pričvrstimo z zobotrebci ali povijemo s kuhinjsko vrvico.

3V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pocvremo mesne zvitke z vseh strani, cvremo toliko časa, da dobijo lepo, zlato rjavo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo.

4Na istem olju pocvremo nasekljano čebulo, cvremo 5-7 minut, da postekleni in se zmehča. Zvitke vrnemo v ponev in zalijemo z belim vinom.

5Na močnem ognju kuhamo nekaj minut, da izpari polovica tekočine, nato zalijemo z jušno osnovo, znižamo temperaturo, pokrijemo in meso zdušimo do mehkega. To traja približno pol ure, odvisno od debeline zrezkov. Pred koncem kuhanja povišamo temperaturo in ponev odkrijemo, da se omaka lepo gosti.

6Postrežemo skupaj z omako, v kateri so se kuhali.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite