Zvitki, ki so primerni za nedeljsko kosilo, ko si lahko vzamemo nekoliko veฤ ฤasa za kuhanje.
Sestavine
- 8 tankih govejih zrezkov
- 8 tankih rezin hamburลกke slanine
- 4 kisle kumarice
- 8 rezin edamca
- 100 g skute
- 1 ลพliฤka kajenskega popra
- 1 ลพliฤka sveลพe nasekljanega drobnjaka
- 1 ลพliฤka sveลพe nasekljanega peterลกilja
- 1 ลพliฤka soli
- 1 dl suhega belega vina
- 2 dl juลกne osnove
- 1 ฤebula
- 0,4 dl oljฤnega olja
Postopek
1Goveje zrezke operemo, osuลกimo s papirnatimi brisaฤami, potolฤemo in z obeh strani malo posolimo. V posodi zmeลกamo skuto, kajenski poper in vse zaฤimbe, dodamo ลกe na majhne kocke narezane kisle kumarice. ฤe je potrebno, nadev malo posolimo.
2Na vsak zrezek poloลพimo rezino slanine, rezino sira in namaลพemo 1/8 skutinega nadeva. Zvijemo jih v rolico in priฤvrstimo z zobotrebci ali povijemo s kuhinjsko vrvico.
3V veฤji ponvi segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo mesne zvitke z vseh strani, cvremo toliko ฤasa, da dobijo lepo, zlato rjavo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo.
4Na istem olju pocvremo nasekljano ฤebulo, cvremo 5-7 minut, da postekleni in se zmehฤa. Zvitke vrnemo v ponev in zalijemo z belim vinom.
5Na moฤnem ognju kuhamo nekaj minut, da izpari polovica tekoฤine, nato zalijemo z juลกno osnovo, zniลพamo temperaturo, pokrijemo in meso zduลกimo do mehkega. To traja pribliลพno pol ure, odvisno od debeline zrezkov. Pred koncem kuhanja poviลกamo temperaturo in ponev odkrijemo, da se omaka lepo gosti.
6Postreลพemo skupaj z omako, v kateri so se kuhali.