Ocvrti svinjski kotleti

Znam svetuje

Ko ลพelimo zdruลพiti preprostost priprave s pravljico okusov, so ocvrti svinjski kotleti prava izbira.

Te soฤne poslastice, ki jih lahko tudi poimenujemo panirani svinjski zrezki, predstavljajo pravo gurmansko doลพivetje, ki ga lahko kar mimogrede pripravite in se pustite razvajati s popolnim okusom hrustljavega zunanjega sloja in soฤnega mesa.

Sestavine za ocvrte svinjske kotlete

  • 4 svinjski kotleti
  • 250 ml pinjenca
  • 3 sesekljani stroki ฤesna
  • 1 ลพliฤka nasekljanega timijana
  • 1 ลพliฤka gorฤice
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 1/4 ลพliฤke popra
  • 2 jajci
  • 80 g moke
  • 100 g drobtinic
  • 1/2 l olja za cvrtje

Postopek

1Najprej pripravimo marinado iz pinjenca, ฤesna, timijana, gorฤice, soli in popra. Vanjo potopimo zrezke, pokrijemo in pustimo marinirati vsaj 4 ure, lahko tudi dlje.

2Na kroลพniku razลพvrkljamo jajci, ju malo posolimo, na drugi kroลพnik stresemo moko in na tretjega ลกe drobtinice.

3V ลกiroki ponvi segrejemo olje na pribliลพno 175ยฐC.

4Zrezke vzamemo iz marinade, s kuhinjsko brisaฤko jih osuลกimo, najprej na obeh straneh pomokamo, nato potopimo v jajce in nazadnje obdamo z drobtinicami.

5Cvremoย 4-5 minut na vsaki strani, da se lepo zlato rumeno zapeฤejo. Peฤene odlagamo na papirnate brisaฤke, da vpijejo odveฤno olje.

6Postreลพemo s skledo sveลพe solate in limoninimi krhlji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite