Ko ลพelimo zdruลพiti preprostost priprave s pravljico okusov, so ocvrti svinjski kotleti prava izbira.
Te soฤne poslastice, ki jih lahko tudi poimenujemo panirani svinjski zrezki, predstavljajo pravo gurmansko doลพivetje, ki ga lahko kar mimogrede pripravite in se pustite razvajati s popolnim okusom hrustljavega zunanjega sloja in soฤnega mesa.
Sestavine za ocvrte svinjske kotlete
- 4 svinjski kotleti
- 250 ml pinjenca
- 3 sesekljani stroki ฤesna
- 1 ลพliฤka nasekljanega timijana
- 1 ลพliฤka gorฤice
- 1/2 ลพliฤke soli
- 1/4 ลพliฤke popra
- 2 jajci
- 80 g moke
- 100 g drobtinic
- 1/2 l olja za cvrtje
Postopek
1Najprej pripravimo marinado iz pinjenca, ฤesna, timijana, gorฤice, soli in popra. Vanjo potopimo zrezke, pokrijemo in pustimo marinirati vsaj 4 ure, lahko tudi dlje.
2Na kroลพniku razลพvrkljamo jajci, ju malo posolimo, na drugi kroลพnik stresemo moko in na tretjega ลกe drobtinice.
3V ลกiroki ponvi segrejemo olje na pribliลพno 175ยฐC.
4Zrezke vzamemo iz marinade, s kuhinjsko brisaฤko jih osuลกimo, najprej na obeh straneh pomokamo, nato potopimo v jajce in nazadnje obdamo z drobtinicami.
5Cvremoย 4-5 minut na vsaki strani, da se lepo zlato rumeno zapeฤejo. Peฤene odlagamo na papirnate brisaฤke, da vpijejo odveฤno olje.
6Postreลพemo s skledo sveลพe solate in limoninimi krhlji.