Zelo dobri in soฤni polpeti, ki so okusni tako topli kot hladni.
Sestavine za mesne polpete s sezamom
- 350 g mlete govedine
- 150 g mlete svinjine
- 1 ฤebula
- 4 stroki ฤesna
- 1 jajce
- 80 g kruลกnih drobtinic
- ลกopek peterลกilja
- majaron
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- sol
- poper
- sezamova semena
- olje za cvrtje
Postopek
1ฤebulo drobno nasekljamo, jo posolimo in praลพimo na oljฤnem olju, dokler ne postekleni. Nato dodamo ลกe drobno sesekljan ฤesen in ลกe nekaj minut na nizkem ognju praลพimo. Pazimo, da se ฤesen ne zaลพge. Peterลกilj drobno nasekljamo.
2V veฤji skledi dobro zmeลกamo meso, popraลพeno ฤebulo s ฤesnom, peterลกilj, jajce in drobtine. Drobtinic dodamo toliko, da nam masa ne razpada. Dodamo ลกe sol, poper in malo majarona.
3Z rokami oblikujemo polpete. Povaljamo jih v sezamovih semenih.
4V ponvi segrejemo olje za cvrtje in polpete na obeh straneh ocvremo do zlato-rjave barve. Peฤene polpete odlagamo na papirnato brisaฤo, da vpije odveฤno maลกฤobo.