Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Znam svetuje

Domače mesne kroglice ali čufte, kot jim pri nas še vedno pogosto rečemo, so priljubljen obrok iz mletega mesa v kombinaciji s paradižnikovo omako. Postrezite jih k pire krompirju, testeninam, rižu ali polenti ter posipajte s parmezanom.

Sestavine za mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Za kroglice

  • 450 g mletega mesa (40% svinjine in 60% govedine)
  • 1 jajce
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • 2 žlici drobtin
  • 2 žlici ribanega parmezana
  • 2-3 žlice mleka
  • 1 žlica svežega peteršilja ali žlička posušenega
  • 1/2 žličke soli
  • ščepec popra

Za omako

  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 konzerva pelatov
  • 150 ml paradižnikove omake
  • 100 ml vode
  • 1 žlička sladkorja
  • sol, poper
  • posušena bazilika in origano
  • peteršilj

Postopek

1Vse sestavine za mesne kroglice damo v isto, veliko posodo in z rokami dobro premešamo. Oblikujemo kroglice – manjše so lepše. Vsako povaljamo v moki.

2Segrejemo globoko kozico ali primeren lonec, dolijemo olje in kroglice prepražimo z vseh strani, da dobijo barvo. Damo jih na krožnik in pokrijemo ter pustimo, naj počakajo.

3Lotimo se priprave paradižnikove omake. Segrejemo kozico, dodamo olje in prepažimo drobno sesekljano čebulo. Ko zadiši, dodamo še drobno sesekljani česen. Vlijemo pelate, pasiran paradižnik, sladkor in začimbe. Ko omaka zakuha, dodamo 1 dcl vode. Kuhamo še nekaj minut ter končno v omako dodamo mesne kroglice. Pokrijemo in kuhamo okoli 20 minut na majhnem ognju. Odstavimo in odišavimo z drobno sesekljanim peteršiljem. To je to.

Nasvet

4Mesne kroglice ali ćufte so najbolj okusne, če jih popražimo na maščobi, preden jih dodamo v omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite