Lazanja z mletim mesom

Znam svetuje

Lazanja z mletim mesom je ustvarjena za dneve, ko nam bolognese ni dovolj. Kupimo dobre testenine za lazanjo ter jih napolnimo z odliฤnim nadevom in po vrhu prelijemo s slastno omako iz masla, moke, juhe in mleka.

Sestavine za lazanjo z mletim mesom

Nadev

  • 1 ฤebula
  • 1 korenฤek
  • 1 ลพlica oljฤnega olja
  • 400 g mletega meลกanega mesa
  • 1 ลพliฤka suhega timijana
  • 400 g paradiลพnikov iz ploฤevinke
  • sol
  • poper

Omaka

  • 1 ลพlica masla
  • 2 ลพlici moke
  • 250 ml juhe
  • 75 ml mleka
  • 250 g testenin za lazanje
  • 150 g naribanega sira (ฤedarja)
  • maลกฤoba za pekaฤ

Postopek

1ฤŒebulo olupimo in sesekljamo. Korenฤek oฤistimo, olupimo in nareลพemo na kocke.

2V ponvi segrejemo olje in na njem poduลกimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo korenฤek in mleto meso ter dobro poduลกimo. Dodamo ลกe timijan in paradiลพnik ter solimo in popramo.

3Iz masla in moke naredimo preลพganje ter ga zalijemo z juho. Zgostimo, umeลกamo mleko in solimo. Peฤico ogrejemo na 200 stopinj.

3Nekaj omake damo v namaลกฤen pekaฤ, nanjo poloลพimo plast testenin za lazanje, na to pa ลกe nekaj mase iz mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vseh sestavin. Zakljuฤimo z omako in sirom.

4Lazanjo z mletim mesom peฤemo v peฤici okoli 40 minut, da postane zlato-rjava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite