Lazanja z mletim mesom je ustvarjena za dneve, ko nam bolognese ni dovolj. Kupimo dobre testenine za lazanjo ter jih napolnimo z odliฤnim nadevom in po vrhu prelijemo s slastno omako iz masla, moke, juhe in mleka.
Sestavine za lazanjo z mletim mesom
Nadev
- 1 ฤebula
- 1 korenฤek
- 1 ลพlica oljฤnega olja
- 400 g mletega meลกanega mesa
- 1 ลพliฤka suhega timijana
- 400 g paradiลพnikov iz ploฤevinke
- sol
- poper
Omaka
- 1 ลพlica masla
- 2 ลพlici moke
- 250 ml juhe
- 75 ml mleka
- 250 g testenin za lazanje
- 150 g naribanega sira (ฤedarja)
- maลกฤoba za pekaฤ
Postopek
1ฤebulo olupimo in sesekljamo. Korenฤek oฤistimo, olupimo in nareลพemo na kocke.
2V ponvi segrejemo olje in na njem poduลกimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo korenฤek in mleto meso ter dobro poduลกimo. Dodamo ลกe timijan in paradiลพnik ter solimo in popramo.
3Iz masla in moke naredimo preลพganje ter ga zalijemo z juho. Zgostimo, umeลกamo mleko in solimo. Peฤico ogrejemo na 200 stopinj.
3Nekaj omake damo v namaลกฤen pekaฤ, nanjo poloลพimo plast testenin za lazanje, na to pa ลกe nekaj mase iz mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vseh sestavin. Zakljuฤimo z omako in sirom.
4Lazanjo z mletim mesom peฤemo v peฤici okoli 40 minut, da postane zlato-rjava.