Lazanja z mletim mesom je ustvarjena za dneve, ko nam bolognese ni dovolj. Kupimo dobre testenine za lazanjo ter jih napolnimo z odličnim nadevom in po vrhu prelijemo s slastno omako iz masla, moke, juhe in mleka.
Sestavine za lazanjo z mletim mesom
Nadev
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g mletega mešanega mesa
- 1 žlička suhega timijana
- 400 g paradižnikov iz pločevinke
- sol
- poper
Omaka
- 1 žlica masla
- 2 žlici moke
- 250 ml juhe
- 75 ml mleka
- 250 g testenin za lazanje
- 150 g naribanega sira (čedarja)
- maščoba za pekač
Postopek
1Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenček očistimo, olupimo in narežemo na kocke.
2V ponvi segrejemo olje in na njem podušimo čebulo, da postekleni. Dodamo korenček in mleto meso ter dobro podušimo. Dodamo še timijan in paradižnik ter solimo in popramo.
3Iz masla in moke naredimo prežganje ter ga zalijemo z juho. Zgostimo, umešamo mleko in solimo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
3Nekaj omake damo v namaščen pekač, nanjo položimo plast testenin za lazanje, na to pa še nekaj mase iz mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vseh sestavin. Zaključimo z omako in sirom.
4Lazanjo z mletim mesom pečemo v pečici okoli 40 minut, da postane zlato-rjava.