Ta kremni piščanec z gobicami je enostavna in odlična ideja za kosilo, če ste pri volji, lahko testenine naredite sami, kosilo bo še boljše.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 1 piščančje prsi
- 250 g šampinjonov
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 250 ml smetane za kuhanje
- Sol in poper po okusu
- 0,3 dl oljčnega olja
- 50 g masla
- 50 gramov sveže naribanega parmezana
Postopek
1V velikem loncu zavremo 4 litre vode, krop posolimo z žličko soli in v njem skuhamo rezance. Če smo naredili domače bo minuta dovolj. Testenine odcedimo, vodo, v kateri so se kuhale pa prihranimo.
2Medtem v veliki ponvi z visokim robom segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pocvremo na trakce narezane piščančje prsi. Cvremo pet minut, da postanejo zlato rumene barve.
3Piščančje trakce odstranimo iz ponve in jih shranimo na toplem. V isto ponev dodamo žlico oljčnega olja in maslo, močno segrejemo in dodamo drobno nasekljano čebulo. Malo posolimo in dušimo pet minut, da se zmehča. Šampinjone narežemo na kolute in jih damo k čebuli, ob stalnem mešanju jih dušimo, da se zmehčajo, nekje 6-7 minut.
4Dodamo še nasekljan česen in polovico nasekljanega peteršilja, pustimo minutko, da česen zadiši in v ponev vrnemo popečene piščančje trakce.
5Zalijemo s smetano za kuhanje, popopramo in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se omaka zgosti.
6V ponev damo kuhane testenine, dobro premešamo in zalijemo z eno zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine. Kuhamo še minuto, nato umaknemo s štedilnika in pokrito pustimo počivati 5 minut.
7Postrežemo s preostalim svežim peteršiljem in naribanim parmezanom.