Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Znam svetuje

Zimska kulinarična tradicija nas pogosto popelje v toplo zavetje okusnih enolončnic, med katerimi izstopa jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso.

Sestavine za joto s kislim zeljem in kranjsko klobaso

  • 300 g kranjske klobase, narezane na kolute
  • 1 srednje veliko čebulo, sesekljano
  • 2 krompirja, olupljena in narezana na kocke
  • 1 kozarec kislega zelja, dobro odcejenega
  • 1 korenček, olupljen in narezan na kolute
  • 1 lovorov list
  • 1 strok česna, nasekljan
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 žlička kumine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje jušne osnove
  • kisla smetana za postrežbo
  • sveža peteršilj ali drobnjak za okrasitev

Postopek

1 V veliki lonec na malo olja prepražite kranjsko klobaso, dokler ne postane zlato rjava. Dodajte sesekljano čebulo in kuhajte, dokler čebula ne postane steklasta.

2 Dodajte narezan krompir, korenček in česen. Kuhajte nekaj minut, dokler zelenjava ne začne mehčati.

3 Dodajte kislo zelje in kumino ter dobro premešajte. Kuhajte še nekaj minut, da se arome dobro prepletejo.

4 Zalijte z govejo jušno osnovo in dodajte lovorov list. Privedite do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte na nizkem ognju, dokler se krompir in korenje ne skuhata.

5 Pred serviranjem odstranite lovorov list. Poskusite in po potrebi dodajte sol ter poper. Postrezite toplo, okrašeno s kislo smetano in svežimi zelišči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite