Čemaž in govedina se prav rada družita v istem loncu – to so goveji zrezki s čemažem.
Sestavine za goveje zrezke s čemažem
- 4 goveji zrezki
- 2 korenčka
- 2 pesti svežega čemaža (narezanega na drobno)
- 4 stroke česna
- čajna žlica svežega pehtrana (narezanega na drobno)
- ščepec soli
- jušno žlico gorčičinih semen
- čajna žlico koriandovih semen
- oljčno olje
- 1/2 dc belega vina (po lastni izbiri)
- 200 g kuskusa
- čajna žlica ghee masla (ali navadnega masla)
Priprava
1Zrna koriandra in gorčice zmeljemo ali potolčemo. Potolčemo zrezke in v njih vtremo semena.
2V visoko posodo damo olje in popečemo zrezke na srednjem ognju z obeh strani. Ko so popečeni, dodamo toliko vode, da prekrije zrezke za 2 prsta.
3Dodamo cel, olupljen korenček ter sesekljani pehtran, čemaž in česen. Po kakih 40 minutah kuhanja na zmernem ognju dodamo sol in vino. Kuhamo do mehkega. Voda se bo nekoliko pokuhala, a omake bo še vedno dovolj za vse.
4Kuskus damo v posodo, prelijemo z vrelo vodo (naj prekrije kuskus za kak prst), dodamo ghee in pokrijemo s krožnikom. Počakamo 10 minut.
Nasvet
5Namesto kuskusa lahko skuhate testenine, riž, ajdo …