Govedina Stroganov s pehtranom

Znam svetuje

Recept za govedino Stoganov legenda pripisuje 19. stoletju in francoskim kuharjem, ki so delali za vplivno staro rusko druลพino Stroganoff. Od takrat se ta govedina pripravlja na veliko naฤinov, eden od njih je tudi ta, s pehtranom.

Sestavine za govedino Stroganov s pehtranom

  • 700 g govejega fileja
  • 1/2 kg ลกampinjonov
  • 3 ลกalotke
  • 2 ลพliฤki sesekljanega sveลพega pehtrana
  • 250 ml kisle smetane
  • ลกฤepec muลกkatnega oreลกka
  • 50 g masla
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Goveji file nareลพemo na tanke trakove. To bomo laลพje naredili tako, da meso damo za pol ure v zmrzovalnik.

2V veliki ponvi segrejemo 30 g masla in na visoki temperaturi (ne sme biti previsoka, da se nam maslo ne bo zaลพgalo) popraลพimo na trakove narezano meso.

3Peฤemo ga v enem sloju, v ponvi ne sme biti gneฤa, zato moramo to narediti v veฤ rundah. Popeฤemo ga res na hitro, na vsaki strani najveฤ 30 sekund.

4Med peฤenjem govedino posolimo in popopramo. Peฤeno shranimo na toplem.

5V isti ponvi razpustimo preostalo maslo in na njem pocvremo nasekljano ลกalotko. ล alotko cvremo nekaj minut, da se malo zmehฤa, in z leseno kuhalnico podrgnemo po dnu ponve, da odlepimo karamelizirane delce.

6V ponev dodamo ลกe oฤiลกฤene in na listiฤe narezane ลกampinjone. Ob stalnem meลกanju jih duลกimo ลกe pribliลพno 5 minut. Vmes jih potresemo z muลกkatnim oreลกkom in pehtranom.

7V ponev dodamo ลกe kislo smetano, ki jo dobro vmeลกamo v omako. Primeลกamo ลกe govedino skupaj s tekoฤino, ki se je nabrala v posodi. Po potrebi omako dosolimo in popopramo.

8Pustimo ลกe minuto in takoj postreลพemo s priljubljeno prilogo, rezanci, pire krompirjem ali riลพem. Okrasimo lahko s sveลพe nasekljanim peterลกiljem ali timijanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite