Obožujete govejo juho, ne veste pa kam bi z mesom, ki se je kuhalo v juhi? Iskreno, samo meso ni preveč okusno, zato mu dodajamo različne omake – odlično se mu poda hrenova.
Sestavine
- govedina iz juhe – narezana na tanke rezine
- 40 g hrenove korenine
- 1 kos starega kruha
- 300 ml goveje juhe
- 50 g kremnega sirčka
- 1 žlička soli
- 2 žlici jabolčnega kisa
Priprava
1Hrenovo korenino operemo, ostrgamo in drobno naribamo. Kruh narežemo na majhne kocke.
2V lonec nalijemo juho, primešamo narezan kruh in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se žemlja prepoji z juho. Če je pregosto, dodamo še malo juhe.
3Odstavimo z ognja, primešamo nariban hren, kremni sirček, jabolčni kis, sol in zmiksamo s paličnim mešalnikom.
4Na servirni krožnik zložimo narezano kuhano govedino in zraven postavimo hrenovo omako.