Oboลพujete govejo juho, ne veste pa kam bi z mesom, ki se je kuhalo v juhi? Iskreno, samo meso ni preveฤ okusno, zato mu dodajamo razliฤne omake – odliฤno se mu poda hrenova.
Sestavine
- govedina iz juhe โ narezana na tanke rezine
- 40 g hrenove korenine
- 1 kos starega kruha
- 300 ml goveje juhe
- 50 g kremnega sirฤka
- 1 ลพliฤka soli
- 2 ลพlici jabolฤnega kisa
Priprava
1Hrenovo korenino operemo, ostrgamo in drobno naribamo. Kruh nareลพemo na majhne kocke.
2V lonec nalijemo juho, primeลกamo narezan kruh in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se ลพemlja prepoji z juho. ฤe je pregosto, dodamo ลกe malo juhe.
3Odstavimo z ognja, primeลกamo nariban hren, kremni sirฤek, jabolฤni kis, sol in zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom.
4Na servirni kroลพnik zloลพimo narezano kuhano govedino in zraven postavimo hrenovo omako.