Govedina s hrenovo omako

Znam svetuje

Oboลพujete govejo juho, ne veste pa kam bi z mesom, ki se je kuhalo v juhi? Iskreno, samo meso ni preveฤ okusno, zato mu dodajamo razliฤne omake – odliฤno se mu poda hrenova.

Sestavine

  • govedina iz juhe โ€“ narezana na tanke rezine
  • 40 g hrenove korenine
  • 1 kos starega kruha
  • 300 ml goveje juhe
  • 50 g kremnega sirฤka
  • 1 ลพliฤka soli
  • 2 ลพlici jabolฤnega kisa

Priprava

1Hrenovo korenino operemo, ostrgamo in drobno naribamo. Kruh nareลพemo na majhne kocke.

2V lonec nalijemo juho, primeลกamo narezan kruh in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se ลพemlja prepoji z juho. ฤŒe je pregosto, dodamo ลกe malo juhe.

3Odstavimo z ognja, primeลกamo nariban hren, kremni sirฤek, jabolฤni kis, sol in zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom.

4Na servirni kroลพnik zloลพimo narezano kuhano govedino in zraven postavimo hrenovo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite