Žemljice iz bele moke s semeni

Znam svetuje

Odkrijte čarobnost okusnih trenutkov z našimi žemljicami iz bele moke s semeni. Te mehke, zračne žemljice so narejene s sveže mleto belo moko in obogatene s skrbno izbranimi semeni, ki poskrbijo za hrustljavost in dodajo edinstveno aromo vsakemu grižljaju.

Spremenite svoj zajtrk ali kosilo v pravo doživetje s temi čudovito pečenimi žemljicami, ki se odlično podajo k različnim namazom ali pa kar same kot sočen prigrizek.

Sestavine za žemljice iz bele moke s semeni (za 16 žemljic)

  • 1 kg moke tip 500
  • 1 kocka kvasa
  • 1 jušna žlica sladkorja
  • 350 ml tople vode
  • 200 ml toplega mleka
  • 1 jušna žlica soli
  • 50 ml olja ( oljčno , sončnično ..)
  • semena po izbiri

Postopek

1V posodo za vzhajanje damo moko in na sredini z žlico naredimo jamico, v katero nadrobimo sveži kvas , posujemo sladkor in prelijemo kvas in sladkor z 200 ml tople vode. Počasi jamico zasujemo in nič ne mešamo. Pustimo vzhajati cca 30 minut.

2Vzhajano maso posolimo in dodamo olje, mleko, vodo ( vse tri sestavine lahko prej skupaj segrejemo) in semena,  nato na roke ali z mikserjem na spirale zmesimo testo. Pustimo počivati testo 1 uro.

3Vklopimo pečico na 220 C.

4Na pomokani površini maso razdelimo na poljubno število kosov , ki jih oblikujemo po želji, uporabimo kuhalnico, da ih po želji različno nežno in na rahko razpolovimo.

5Žemljice pustimo še par minut pokrite. Pečemo ih 10 minut na 220 C nakar vzamemo iz pečice ter namažemo z oljem , ter vrnemo v pečico še za 5 minut, da dobijo lepo zlato barvo.

6Še tople pokrijemo z krpo, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite