Odkrijte čarobnost okusnih trenutkov z našimi žemljicami iz bele moke s semeni. Te mehke, zračne žemljice so narejene s sveže mleto belo moko in obogatene s skrbno izbranimi semeni, ki poskrbijo za hrustljavost in dodajo edinstveno aromo vsakemu grižljaju.
Spremenite svoj zajtrk ali kosilo v pravo doživetje s temi čudovito pečenimi žemljicami, ki se odlično podajo k različnim namazom ali pa kar same kot sočen prigrizek.
Sestavine za žemljice iz bele moke s semeni (za 16 žemljic)
- 1 kg moke tip 500
- 1 kocka kvasa
- 1 jušna žlica sladkorja
- 350 ml tople vode
- 200 ml toplega mleka
- 1 jušna žlica soli
- 50 ml olja ( oljčno , sončnično ..)
- semena po izbiri
Postopek
1V posodo za vzhajanje damo moko in na sredini z žlico naredimo jamico, v katero nadrobimo sveži kvas , posujemo sladkor in prelijemo kvas in sladkor z 200 ml tople vode. Počasi jamico zasujemo in nič ne mešamo. Pustimo vzhajati cca 30 minut.
2Vzhajano maso posolimo in dodamo olje, mleko, vodo ( vse tri sestavine lahko prej skupaj segrejemo) in semena, nato na roke ali z mikserjem na spirale zmesimo testo. Pustimo počivati testo 1 uro.
3Vklopimo pečico na 220 C.
4Na pomokani površini maso razdelimo na poljubno število kosov , ki jih oblikujemo po želji, uporabimo kuhalnico, da ih po želji različno nežno in na rahko razpolovimo.
5Žemljice pustimo še par minut pokrite. Pečemo ih 10 minut na 220 C nakar vzamemo iz pečice ter namažemo z oljem , ter vrnemo v pečico še za 5 minut, da dobijo lepo zlato barvo.
6Še tople pokrijemo z krpo, da se ohladijo.