Pizza torta

Znam svetuje

Ideja za malo drugačno pizzo, kot smo jo navajeni. Videti je kot torta, dobra je kot pizza.

Sestavine

Testo

  • 600 g moke
  • 300 ml mlačne vode
  • 1/2 kocke kvasa
  • 1/2 dl oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja

Nadev

  • 300 ml paradižnikove omake
  • 120 g narezane salame
  • 1 žlička origana
  • 1 velika žlica nasekljane sveže bazilike
  • 250 g naribanega sira edamec
  • 200 g naribane mocarele za pizzo
  • 100 g razkoščičenih črnih oljk
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 zelena paprika
  • 80 ml oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 žličke kajenskega popra

Postopek

1V mlačno vodo damo malo sladkorja in vanjo nadrobimo kvas. Premešamo in pustimo 10 minut, da se kvas aktivira. Belo moko presejemo v skledo, ji vmešamo sol in prilijemo oljčno olje ter vodo s kvasom. Z vilicami premešamo, da se vsa moka napoji z vodo in testo stresemo na pomokano površino. Testo mesimo toliko časa, da postane gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebček in vrnemo v posodo, ki jo malo pomokamo, pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

2Pripravimo si visok pekač ali lonec, ki je primeren za pečico, premera 16-18 cm. Testo za pico razvaljamo in iz njega izrežemo tri kroge v velikosti našega pekača. Kroge položimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 15 minut v pečici, segreti na 180°C. Ostalo testo shranimo.

3Pripravimo vse sestavine, s katerimi bomo obložili pico. Salamo narežemo na tanke rezine, češnjeve paradižnike narežemo na rezine, papriko narežemo na majhne trakove, oljke razkoščičimo in narežemo na kolute.

4V skledo damo paradižnikovo omako, baziliko, origano, oljčno olje, sol, poper in kajenski poper – če ne marate pikantno, ga enostavno izpustite. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom.

5Pečene kroge vzamemo iz pečice in temperaturo znižamo na 160°C.

6Robove pekača oziroma lonca obložimo s preostalim testom, testo nekoliko zavihamo čez rob pekača.

7Na dno pekača damo prvi pečen krog testa. Nanj porazdelimo tretjino omake, potresemo s četrtino sira, porazdelimo še oljke, paradižnike, papriko in na koncu pokrijemo z narezano salamo.

8Pokrijemo z drugim krogom testa in postopek ponovimo. Pokrijemo še z zadnjim krogom testa, ponovimo postopek. Po vrhu potresemo še malo naribanega sira in mešanico paradižnikov, paprike in oljk.

9Odvečne robove porežemo in torto pečemo 60 minut.  Po eni uri je naša fantastična pizza torta pripravljena. Kreativna in izvirna domača pica za tiste, ki želijo preizkusiti nove načine uživanja v tej okusni jedi, ki jo obožujejo po vsem svetu. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite