Pizza torta

Znam svetuje

Ideja za malo drugaฤno pizzo, kot smo jo navajeni. Videti je kot torta, dobra je kot pizza.

Sestavine za pizza torto

Testo

  • 600 g moke
  • 300 ml mlaฤne vode
  • 1/2 kocke kvasa
  • 1/2 dl oljฤnega olja
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1 ลพliฤka sladkorja

Nadev

  • 300 ml paradiลพnikove omake
  • 120 g narezane salame
  • 1 ลพliฤka origana
  • 1 velika ลพlica nasekljane sveลพe bazilike
  • 250 g naribanega sira edamec
  • 200 g naribane mocarele za pizzo
  • 100 g razkoลกฤiฤenih ฤrnih oljk
  • 10 ฤeลกnjevih paradiลพnikov
  • 1 zelena paprika
  • 80 ml oljฤnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 ลพliฤke kajenskega popra

Postopek

1V mlaฤno vodo damo malo sladkorja in vanjo nadrobimo kvas. Premeลกamo in pustimo 10 minut, da se kvas aktivira. Belo moko presejemo v skledo, ji vmeลกamo sol in prilijemo oljฤno olje ter vodo s kvasom. Z vilicami premeลกamo, da se vsa moka napoji z vodo in testo stresemo na pomokano povrลกino. Testo mesimo toliko ฤasa, da postane gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebฤek in vrnemo v posodo, ki jo malo pomokamo, pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

2Pripravimo si visok pekaฤ ali lonec, ki je primeren za peฤico, premera 16-18 cm. Testo za pico razvaljamo in iz njega izreลพemo tri kroge v velikosti naลกega pekaฤa. Kroge poloลพimo na pekaฤ, obloลพen s peki papirjem in peฤemo 15 minut v peฤici, segreti na 180ยฐC. Ostalo testo shranimo.

3Pripravimo vse sestavine, s katerimi bomo obloลพili pico. Salamo nareลพemo na tanke rezine, ฤeลกnjeve paradiลพnike nareลพemo na rezine, papriko nareลพemo na majhne trakove, oljke razkoลกฤiฤimo in nareลพemo na kolute.

4V skledo damo paradiลพnikovo omako, baziliko, origano, oljฤno olje, sol, poper in kajenski poper – ฤe ne marate pikantno, ga enostavno izpustite. Vse skupaj zmeลกamo z meลกalnikom.

5Peฤene kroge vzamemo iz peฤice in temperaturo zniลพamo na 160ยฐC.

6Robove pekaฤa oziroma lonca obloลพimo s preostalim testom, testo nekoliko zavihamo ฤez rob pekaฤa.

7Na dno pekaฤa damo prvi peฤen krog testa. Nanj porazdelimo tretjino omake, potresemo s ฤetrtino sira, porazdelimo ลกe oljke, paradiลพnike, papriko in na koncu pokrijemo z narezano salamo.

8Pokrijemo z drugim krogom testa in postopek ponovimo. Pokrijemo ลกe z zadnjim krogom testa, ponovimo postopek. Po vrhu potresemo ลกe malo naribanega sira in meลกanico paradiลพnikov, paprike in oljk.

9Odveฤne robove poreลพemo in torto peฤemo 60 minut.ย  Po eni uri je naลกa fantastiฤna pizza torta pripravljena.ย Kreativna in izvirna domaฤa pica za tiste, ki ลพelijo preizkusiti nove naฤine uลพivanja v tej okusni jedi, ki jo oboลพujejo po vsem svetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite