Bananin kruh

Znam svetuje

Recept za klasiฤen bananin kruh, ki ga hitro lahko prilagodimo svojim ลพeljam. Uporabimo lahko drugaฤno moko, sladkor zamenjamo za med ali ga popolnoma izpustimo, dodamo mu lahko poljubne sestavine, oreลกฤke, ฤokolado, drugo sadje โ€ฆ in naredimo svojo razliฤico.

Sestavine za bananin kruh

  • 3 zrele banane
  • 2 jajci
  • 130 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 190 g bele moke
  • 1 pecilni praลกek
  • ลกepec soli
  • 1/2 ลพliฤke cimeta

Postopek

1Banane olupimo in jih z vilicami zmeฤkamo. Jajca in sladkor penasto vmeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom, dodamo stopljeno maslo in ลกe malo premeลกamo.

2Dodamo pretlaฤene banane, premeลกamo in med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo moko, ki smo ji primeลกali pecilni praลกek, cimet in sol. Vse sestavine dobro premeลกamo, da nastane homogena zmes.

3Pekaฤ za peko kruha dobro namaลพemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Peฤico segrejemo na 180ยฐC in peฤemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz peฤice, naredimo test z zobotrebcem.

Nasvet

4ฤŒe ลพelimo ลกe bolj puhast in mehkejลกi kruh, beljake stepemo v trd sneg in jih na koncu, z lopatko, poฤasi vmeลกamo v zmes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite