Recept za klasiฤen bananin kruh, ki ga hitro lahko prilagodimo svojim ลพeljam. Uporabimo lahko drugaฤno moko, sladkor zamenjamo za med ali ga popolnoma izpustimo, dodamo mu lahko poljubne sestavine, oreลกฤke, ฤokolado, drugo sadje โฆ in naredimo svojo razliฤico.
Sestavine za bananin kruh
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 130 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 190 g bele moke
- 1 pecilni praลกek
- ลกepec soli
- 1/2 ลพliฤke cimeta
Postopek
1Banane olupimo in jih z vilicami zmeฤkamo. Jajca in sladkor penasto vmeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom, dodamo stopljeno maslo in ลกe malo premeลกamo.
2Dodamo pretlaฤene banane, premeลกamo in med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo moko, ki smo ji primeลกali pecilni praลกek, cimet in sol. Vse sestavine dobro premeลกamo, da nastane homogena zmes.
3Pekaฤ za peko kruha dobro namaลพemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Peฤico segrejemo na 180ยฐC in peฤemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz peฤice, naredimo test z zobotrebcem.
Nasvet
4ฤe ลพelimo ลกe bolj puhast in mehkejลกi kruh, beljake stepemo v trd sneg in jih na koncu, z lopatko, poฤasi vmeลกamo v zmes.