Recept za klasičen bananin kruh, ki ga hitro lahko prilagodimo svojim željam. Uporabimo lahko drugačno moko, sladkor zamenjamo za med ali ga popolnoma izpustimo, dodamo mu lahko poljubne sestavine, oreščke, čokolado, drugo sadje … in naredimo svojo različico.
Sestavine za bananin kruh
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 130 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 190 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- šepec soli
- 1/2 žličke cimeta
Postopek
1Banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Jajca in sladkor penasto vmešamo z električnim mešalnikom, dodamo stopljeno maslo in še malo premešamo.
2Dodamo pretlačene banane, premešamo in med stalnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, cimet in sol. Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
3Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.
Nasvet
4Če želimo še bolj puhast in mehkejši kruh, beljake stepemo v trd sneg in jih na koncu, z lopatko, počasi vmešamo v zmes.