Odlična kremna juha iz jajčevcev, zelene, krompirja in korenčka.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 korenčka
- 2 krompirja
- 2 stebli zelene
- 1 velika čebula
- 1 l jušne osnove
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 1/2 žličke muškatnega oreška
- majaron, timijan
- sol, poper
- 3 žlice dobrega oljčnega olja
- 1 kisla smetana
Postopek
1Jajčevce olupimo, narežemo na kocke, posolimo in pustimo pol ure na cedilu, da spustijo tekočino, ki nam lahko zagreni juho. Čebulo in česen nasekljamo, korenčka olupimo in narežemo na kolobarje, peteršilj in zeleno narežemo.
2V lonec damo najprej oljčno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo, ki jo malo posolimo. Ko postekleni, dodamo še česen in peteršilj. Malo popražimo, dodamo korenček in jajčevce.
3Približno 5 minut dušimo na zmernem ognju, nato dolijemo en liter jušne osnove, vse začimbe, po potrebi dosolimo in dodamo še na kocke narezan olupljen krompir. Kuhamo približno 20 minut, da se vsa zelenjava zmehča. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, vmešamo še nekaj žlic kisle smetane in takoj postrežemo.