Koleraba v omaki

Znam svetuje

Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na ลพlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k praลพenemu krompirju, polenti, ลพgancem in riลพu.

Sestavine za kolerabo v omaki

  • 400 g kolerabe (rumene)
  • 1 ลพlica sladkorja
  • 1 ลพlica moke
  • 2 ลพlici olja
  • sol po okusu
  • peterลกilj

Postopek

1Kolerabo operemo, olupimo in nareลพemo na majhne kocke. Kocke naj ne bodo veฤje od pol centimetra.

2V posodi segrejemo olje in dodamo sladkor. Med poฤasnim praลพenjem ga meลกamo, da postane rjav kot karamela in takoj dodamo kolerabo. Vse skupaj praลพimo cca. 4 min, dodamo sol in zajemalko vode. Pokrijemo in duลกimo 5 min.

3Kolerabo posujemo z moko, premeลกamo in zalijemo z vodo, da je koleraba prekrita, a da vseeno ne plava. Kuhamo do mehkega.

4Kuhani kolerabi dodamo nasekljan peterลกilj in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite