Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na ลพlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k praลพenemu krompirju, polenti, ลพgancem in riลพu.
Sestavine za kolerabo v omaki
- 400 g kolerabe (rumene)
- 1 ลพlica sladkorja
- 1 ลพlica moke
- 2 ลพlici olja
- sol po okusu
- peterลกilj
Postopek
1Kolerabo operemo, olupimo in nareลพemo na majhne kocke. Kocke naj ne bodo veฤje od pol centimetra.
2V posodi segrejemo olje in dodamo sladkor. Med poฤasnim praลพenjem ga meลกamo, da postane rjav kot karamela in takoj dodamo kolerabo. Vse skupaj praลพimo cca. 4 min, dodamo sol in zajemalko vode. Pokrijemo in duลกimo 5 min.
3Kolerabo posujemo z moko, premeลกamo in zalijemo z vodo, da je koleraba prekrita, a da vseeno ne plava. Kuhamo do mehkega.
4Kuhani kolerabi dodamo nasekljan peterลกilj in postreลพemo.