Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na žlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k praženemu krompirju, polenti, žgancem in rižu.
Sestavine za kolerabo v omaki
- 400 g kolerabe (rumene)
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- sol po okusu
- peteršilj
Postopek
1Kolerabo operemo, olupimo in narežemo na majhne kocke. Kocke naj ne bodo večje od pol centimetra.
2V posodi segrejemo olje in dodamo sladkor. Med počasnim praženjem ga mešamo, da postane rjav kot karamela in takoj dodamo kolerabo. Vse skupaj pražimo cca. 4 min, dodamo sol in zajemalko vode. Pokrijemo in dušimo 5 min.
3Kolerabo posujemo z moko, premešamo in zalijemo z vodo, da je koleraba prekrita, a da vseeno ne plava. Kuhamo do mehkega.
4Kuhani kolerabi dodamo nasekljan peteršilj in postrežemo.