Domača kokošja juha

Znam svetuje

Najboljša je juha iz stare kokoši. Tako vsaj pravijo.

Sestavine

  • 1/2 kg kokošjega (piščančjega) mesa s kostmi
  • 2 manjši kosti
  • sol
  • lovorov list
  • manjša čebula
  • strok česna
  • steblo zelene
  • 2 lista zelja
  • 3 korenčki
  • manjši paradižnik
  • manjši por
  • kos kolerabe
  • šopek peteršilja

Priprava

1Meso operemo pod hladno vodo. Skupaj s kostmi ga damo v lonec, dodamo čajno žličko in pol soli ter zalijemo s približno dvema litroma hladne vode.

2Ko zavre, vodo odlijemo, očistimo peno in nato ponovimo zalivanje z vodo. Zatem dodamo oprano in očiščeno zelenjavo ter začimbe.

3Na majhnem ognju naj juha vre vsaj eno uro. Ko je kuhana, jo dobro precedimo, zelenjavo spasiramo in jo vrnemo v juho, nato pa vkuhamo zakuho po želji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite