Cvetačna juha

Znam svetuje

Lahka cvetačna juha, ki se prileže ob vsakem trenutku.

Sestavine za cvetačno juho

  • 300 g cvetače
  • 600 ml vrele vode
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlica gorčičnih semen v zrnju
  • 20-25 g posušenega/trdega/dozorjenega ovčjega sira s skorjo (cel kos)
  • 2 čajni žlički masla
  • ščepec soli
  • ščepec timijana
  • 0,25 ml chardonnaya

Priprava

1Cvetačo zrežemo na manjše kose in jo operemo. Česen narežemo na drobno in zdrobimo gorčična semena.

2V vrelo vodo damo cvetačo, gorčična semena, sol, timijan, česen. Kuhamo na visokem ognju. Ko voda vre, dodamo cel kos sira in vino. Sir odstranimo, ko postane mehak (čez približno 5 minut).

3Cvetačo kuhamo do mehkega, nato vse spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo maslo, počakamo, da se stopi in takrat je jed končana. Postrežemo s kruhom in sirom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite