Čemaževa kremna juha

Znam svetuje

Spomladi imamo na voljo, brez pretiranega truda in vrtnarjenja, res veliko izbiro prave super hrane, ki jo je treba samo nabrati. Takoj v začetku pomladi gozdovi zadišijo po česnu, to je čemaž ali divji česen ali medvedov česen, kakor koli ga že imenujete. Naberite ga in si pripravite to okusno kremno juhico.

Sestavine za čemaževo kremno juho

  • šopek svežih čemaževih listov
  • 2 večja krompirja
  • 1 čebula
  • 1 l jušne osnove
  • 100 ml kisle smetane
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1/2 žličke sveže mletega popra
  • sol po okusu
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1V loncu segrejemo oljčno olje in na njem popražimo sesekljano čebulo. Pražimo toliko časa, da postekleni, nato jo zalijemo z jušno osnovo.

2Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Damo ga v lonec z jušno osnovo, pokrijemo in kuhamo približno 15 minut, dokler ni kuhan.

3Ko je krompir kuhan, dodamo še oprane in sesekljane čemaževe liste, muškatni orešček, poper in, če ni dovolj slano, še sol. Kuhamo še pet minut.

4S paličnim mešalnikom zmes gladko zmeljemo in primešamo še kislo smetano. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite