Tradicionalna bosanska piščančja obara. Jed na žlico, ki te vrne v življenje.
Sestavine
- 1/2 kg kokošjega mesa
- 100 g korenja
- 50 g peteršiljevih korenin
- 50 g gomolja zelene
- sol
- poper
- 50 g riža
- 50 g bamij (okre)
- 2 rumenjaka
- 2 dl kisle smetane
- 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
- 2 l vode
Postopek
1Oprano meso položimo v lonec s hladno vodo in pristavimo na zmerno temperaturo. Ko juha zavre, ji dodamo oprano in očiščeno zelenjavo, posolimo in kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler se meso in zelenjava ne zmehčata.
2Ko sta kuhana, ju vzamemo iz juhe in juho precedimo. Odstranimo kosti, meso in zelenjavo narežemo na manjše kose, jih spet stresemo v precejeno juho in dodamo ločeno kuhan riž in bamije (okre).
3Vse skupaj za kratek čas še pokuhamo, dosolimo in po potrebi popopramo. Rumenjaka in kislo smetano zmešamo in ob mešanju dodamo v čorbo, tik preden jo postrežemo.