Avokadova juha

Znam svetuje

Avokado je eden izmed bolj zdravih sadežev, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov, dobrih maščob in beljakovin. Največkrat iz avokada delamo namaze in ga dodajamo solatam, odlična pa je tudi hladna in osvežilna  juha, ki nam prija predvsem v bolj toplih dnevih.

Sestavine

  • 5 zrelih avokadov
  • 250 ml grškega ali navadnega jogurta
  • 800 ml hladne zelenjavne jušne osnove
  • 1 limona – sok
  • 1 šopek mlade čebule
  • sol in poper po okusu

Postopek

14 avokade olupimo, odstranimo koščico in narežemo na majhne koščke. Pokapljamo jih z limoninim sokom, da ne potemnijo.

2Narezan avokado stresemo v mikser, dodamo jogurt in liste mlade čebule in zmiksamo v gladko kremo.

3Prilijemo še zelenjavno jušno osnovo in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo želene konsistence. Juho poskusimo, dosolimo in popopramo in jo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

4Pred serviranjem olupimo še zadnji avokado, ga narežemo na kocke in z njim okrasimo krožnike. Potresemo lahko tudi s svežimi listi koriandra ali peteršilja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite