Mazila, tinkture in čaji
Čaj iz pegastega badlja
Alenka -
Čaj iz pegastega badlja zlahka pripravimo tudi sami. Pegasti badelj cveti od junija do septembra. V zdravilne namene uporabljamo zrele in posušene plodove oziroma...
Zelenjavne jedi
Artičoka – prijatelj jeter in sovražnik holesterola
Alenka -
Artičoka (Cynara scolymus L.) je preprosto morala priti v naše kuhinje. Poznali so jo že stari Rimljani, nakar je njena uporaba šla v pozabo...
Zelenjavne jedi
Artičoke za zdrav žolč
Julijana -
Zaradi nepravilne prehrane in snovi, ki smo jim izpostavljeni v okolju, naše telo drugače funkcionira. Pojavijo se težave z jetri, želodcem, žolčem. Odlična pomoč...
Zelišča in začimbe
Smilj – za težave z jetri in žolčem
Poznamo več vrst smilja, najbolj poznan je laški smilj (Helichrysum italicum L.), ki ga uvrščamo v družino nebinovk. Domača imena zanj so molčavje, molec,...
Napitki
Regratov čaj
Alenka -
Regratov čaj, ki čisti kri, odvaja vodo in izboljšuje presnovo najraje pripravljamo iz mešanice regratovih zelenih delov in korenin. Ta zdravilna rastlina je namreč...