Ta žafranova omaka bo jedem dodala bogato rumeno barvo in aromatičen okus žafrana. Okus žafrana je prepoznaven in ga mnogi opisujejo kot rahlo začinjen,...
Morske kozice se odlično ujamejo z žafranovo omako, ki morskemu okusu prida še malo medene grenkobe azijske kulinarike.
Sestavine za morske kozice v žafranovi...
Za pol kilograma žafranovega praška je potrebnih nad četrt milijona krokusovih cvetov. Pestiče z brazdami, ki dajejo značilno barvo, je treba natrgati ročno in...
Preprosta, klasična italijanska rižota milanese z žafranom in parmezanom je nepozabnega okusa.
Sestavine za rižoto milanese
250 g masla
1,5 l jušne osnove (telečje)
1 čebula
60 g grobo...
Žafranova rižota ni tako draga, kot si mislite..
Sestavine
400 g riža200 ml sladke smetane4 g žafrana100 g maslažlička soliščepec popra2 šalotki1 dl vina
https://znam.si/recepti-in-hrana/testenine-in-rizote/riz-in-kako-ga-izbrati/
Postopek
1Šalotko sesekljamo, prepražimo...
Zakaj je ta kremna juha s školjkami tako okusna? Ker s svežimi školjkami, smetano, žafranom in belim vinom res ne morete zgrešiti.
Sestavine
2 kg klapavic250...