Telečji zrezki v smetanovi omaki so znani po svoji nežnosti, smetanova omaka pa doda bogatost in izjemno kremno teksturo, ki se odlično ujema z okusom mesa....
Za pol kilograma žafranovega praška je potrebnih nad četrt milijona krokusovih cvetov. Pestiče z brazdami, ki dajejo značilno barvo, je treba natrgati ročno in...
Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki.
Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki
1/2...
Ravioli, polnjeni s suhim sadjem, oreščki, čokolado, marmelado in medom, so značilna velikonočna sladica v Italiji. Predvsem Kalabrija je znana po teh majhnih dobrotah....
Odličen prigrizek, s katerim zlahka nadomestimo klasičen pomfrit. Slastne pečene palčke lahko jemo s priljubljeno omako kot popoldanski prigrizek ali ponudimo kot prilogo k mesu.
Sestavine za...
Brinovo žganje ni brinjevec, brinjevec je čisti destilat brinovih jagod, pri nas se kuha predvsem na Primorskem in Krasu.
Za liter brinjevca je potrebnih...