Mesne jedi
Piščančja bedra v pečici s krompirjem
Piščančja bedra v pečici s krompirjem so enostavna jed, ki jo pripravimo v eni posodi. Ko sestavine naložimo, se praktično vse peče samo. Piščančje...
Mesne jedi
Telečji zrezki v smetanovi omaki
Telečji zrezki v smetanovi omaki so znani po svoji nežnosti, smetanova omaka pa doda bogatost in izjemno kremno teksturo, ki se odlično ujema z okusom mesa....
Zelišča in začimbe
Žafran
Za pol kilograma žafranovega praška je potrebnih nad četrt milijona krokusovih cvetov. Pestiče z brazdami, ki dajejo značilno barvo, je treba natrgati ročno in...
Zelišča in začimbe
Drobnjak
Drobnjak sodi v družino lukov in je bogat z vitaminoma A in C. Po okusu spominja na čebulo, vendar je nežnejši, ker vsebuje manj...
Priloge
Mavrahi v smetanovi omaki
Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki. Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki 1/2...
Zelenjavne jedi
Fermentirani popki čemaža
S tem enostavnim receptom lahko ohranimo čemaž za obdobje, ko v naravi ne raste. Popke fermentiramo v slanici in jim po okusu lahko dodamo...
Sladice in sadje
Čokoladni ravioli
Ravioli, polnjeni s suhim sadjem, oreščki, čokolado, marmelado in medom, so značilna velikonočna sladica v Italiji. Predvsem Kalabrija je znana po teh majhnih dobrotah....
Priloge
Pečen sladki krompir
Odličen prigrizek, s katerim zlahka nadomestimo klasičen pomfrit. Slastne pečene palčke lahko jemo s priljubljeno omako kot popoldanski prigrizek ali ponudimo kot prilogo k mesu. Sestavine za...
Napitki
Brinovo žganje
Brinovo žganje ni brinjevec, brinjevec je čisti destilat brinovih jagod, pri nas se kuha predvsem na Primorskem in Krasu. Za liter brinjevca je potrebnih...
Ozimnica
Sušenje mrtvaških trobent
Jesen je čas, ko rastejo te gobe z zloveščim imenom, mrtvaške trobente. Velikokrat rastejo v skupinah, in če imamo srečo, jih lahko naberemo kar...