DomovOZNAKEZačimbe

začimbe

Piščančja bedra v pečici s krompirjem

Piščančja bedra v pečici s krompirjem so enostavna jed, ki jo pripravimo v eni posodi. Ko sestavine naložimo, se praktično vse peče samo. Piščančje...

Telečji zrezki v smetanovi omaki

Telečji zrezki v smetanovi omaki so znani po svoji nežnosti, smetanova omaka pa doda bogatost in izjemno kremno teksturo, ki se odlično ujema z okusom mesa....

Žafran

Za pol kilograma žafranovega praška je potrebnih nad četrt milijona krokusovih cvetov. Pestiče z brazdami, ki dajejo značilno barvo, je treba natrgati ročno in...

Drobnjak

Drobnjak sodi v družino lukov in je bogat z vitaminoma A in C. Po okusu spominja na čebulo, vendar je nežnejši, ker vsebuje manj...

Mavrahi v smetanovi omaki

Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki. Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki 1/2...

Fermentirani popki čemaža

S tem enostavnim receptom lahko ohranimo čemaž za obdobje, ko v naravi ne raste. Popke fermentiramo v slanici in jim po okusu lahko dodamo...

Čokoladni ravioli

Ravioli, polnjeni s suhim sadjem, oreščki, čokolado, marmelado in medom, so značilna velikonočna sladica v Italiji. Predvsem Kalabrija je znana po teh majhnih dobrotah....

Pečen sladki krompir

Odličen prigrizek, s katerim zlahka nadomestimo klasičen pomfrit. Slastne pečene palčke lahko jemo s priljubljeno omako kot popoldanski prigrizek ali ponudimo kot prilogo k mesu. Sestavine za...

Brinovo žganje

Brinovo žganje ni brinjevec, brinjevec je čisti destilat brinovih jagod, pri nas se kuha predvsem na Primorskem in Krasu. Za liter brinjevca je potrebnih...

Sušenje mrtvaških trobent

Jesen je čas, ko rastejo te gobe z zloveščim imenom, mrtvaške trobente. Velikokrat rastejo v skupinah, in če imamo srečo, jih lahko naberemo kar...

Ne spreglejte