Rukola je prijetno svežega in rahlo pikantnega okusa. Kombiniramo jo lahko z veliko različnimi jedmi, kot so pizze, zrezki, testenine … Vsebuje veliko vitaminov...
Losos je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki zmanjšujejo nevarnost nastanka krvnih strdkov, zato bi vsekakor moral biti pogosto na naših mizah. Poleg tega...
Omaka z gorgonzolo, smetano in maslom se odlično poda k domačim njokom.
Sestavine
80 g gorgonzole10 g masla2,5 dl smetane za kuhanje1,5 dl mleka3 kosi sira...
Karpačo ali (Carpaccio) izvira iz Benetk, zasnoval ga je lastnik znamenitega bara v času razstave Vittora Carpaccia in po njem je ta izvrstna specialiteta...
Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki.
Sestavine
Palačinke
200 g ajdove moke350 ml vode1 jajcesolmaslo ali olje za peko
Nadev
4 jajca10...
Rukola ni samo zdrava, temveč tudi okusna rastlina, ki nam slastno služi, ko jo pripravimo kot pesto.
Potrebujemo
100 g rukole
75 g indijskih oreščkov (orehov, pinjol,...