DomovOZNAKERiž

riž

Rižev kruh brez glutena (moke)

Če iščete svežo in inovativno alternativo klasičnemu kruhu, je rižev kruh brez glutena prava izbira za vas. Ta recept ponuja edinstveno rešitev za vse,...

Kako pravilno kuhamo riž?

Odgovor na vprašanje, kako pravilno kuhamo riž, nikakor ni enostaven. Riž je danes eno najbolj razširjenih žit na svetu. Prvo gojenje riža ima zelo starodaven izvor in izhaja...

Rižota z jurčki

Rižota z jurčki, prava poslastica za ljubitelje gurmanskih doživetij, združuje bogate okuse zemlje s krepko teksturo riža, ustvarjajoč jed, ki bo vašo kuhinjo...

Piščanec v omaki z rižem

Obe sestavini, riž in piščančje meso, imata bogato zgodovino in sta nepogrešljivi del številnih kulinaričnih tradicij. Njihova priljubljenost in vsestranskost ju postavljata v ospredje...

Rižota z lisičkami in jurčki

Rižota z lisičkami in jurčki je znana po svoji kremasti teksturi in izjemnem okusu. V tem receptu smo združili izbrano mešanico lisičk in jurčkov,...

Zakaj je dobro jesti riž?

Zakaj je dobro jesti riž? Riž je dober, ker je preprost, cenovno dostopen, hranljiv in se lahko uporablja v številnih različnih jedeh. Izvira iz...

Koliko gramov riža na osebo?

Ste se kdaj vprašali, koliko gramov riža na osebo ima smiselno skuhati? Mi smo se in imamo dober odgovor. Še prej pa povejmo nekaj...

Riževe kroglice s sirom

Ko vam zmanjka idej, so ocvrte riževe kroglice s sirom zagotovo med boljšimi. Ponudimo jih kot prilogo ali samostojno jed s solato, saj so...

Milanska mineštra

Milanska mineštra je italijanska popestritev mineštre, ko namesto makaronov v enolončnico zakuhamo riž, le prej ga moramo oprati v vroči vodi. Ta gosta juha,...

Kroketi z rižem

Ko si zaželite dobro kosilo, so na vrsti kroketi z rižem. Potrebujete še piščančja jetrca, šampinjone, sir in šunko, nakar ustvarimo riževe kroglice, ki...

Ne spreglejte