Morske jedi / ribe
Gratinirane pokrovače
Rečemo jim tudi kapesante in so izjemno priljubljena predjed. Njihovo okusno in nežno meso še poudarimo z dobrim, domačim oljčnim oljem in limono. Sestavine 8 pokrovač100...
Priloge
Muslinska omaka
Mousseline creme je francoska omaka, ki se odlično razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluši. Razkošna, lahka in bogata omaka, bo navdušila...
Sladice in sadje
Kakijeva krostata
Vstopite v čarobni svet jeseni z našim nepozabnim receptom za krostato s kakijem, ki združuje bogastvo sočnih sadežev s hrustljavim testom krostate. Ta preprosta,...
Ozimnica
Marmelada iz buč
Okusna marmelada iz buč, ki ji dodamo pomaranče, limone in nekaj dišav, nas bo navdušila tudi s čudovito oranžno barvo. In če ne veste,...
Sladice in sadje
Sočna skutina pita
Sočna, dišeča sladica, ki se kar topi v ustih. Sestavine Testo 350 g moke 80 g sladkorja 150 g masla 1 rumenjak 1/2 lončka kisle smetane 1/2 pecilnega praška 1 vaniljev sladkor ščepec...
Napitki
Kuhano belo vino
Najbolj se prileže ob hladnih zimskih večerih, ko si želimo nekaj, da nas malo pogreje. Sestavine za kuhano belo vino 4 dcl belega vina 1 dcl vode 4...
Mesne jedi
Piščanec s česnom in limono
Piščanec iz pečice z limono in česnom ter hrustljavo kožico je okusno kosilo, ki ga lahko pripravimo brez pretiranega truda. Sestavine za piščanca s česnom...
Morske jedi / ribe
Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki
Orada v ponvi ni zahtevna za pripravo je pa izredno okusna. Ribe bi morale biti bolj pogosto na naših mizah, saj so bogate z...
Napitki
Malinov sorbet
Malinov sorbet lahko ponudimo po slavnostnem kosilu ali večerji. Sestavine 250 g malin 150 g sladkorja v prahu 150 ml vode 1/2 limone – sok 0,3 ml vodke 1 dl penečega...
Mesne jedi
Piščanec z limono in zelišči
Ko piščanca prepletejo prijetni okusi. Sestavine 600 g piščančjih prsi 1/2 čajne žličke soli 1/2 žlice sezamovega olja 1 jajce 3 žlice jedilnega škroba mešanica začimb za piščanca Za omako 1/2 čajne žličke...