DomovOZNAKEKalamari

kalamari

Polnjeni kalamari s tuno

Polnjeni kalamari s tuno so prijetna popestritev jedilnika, kjer se družita kar dva morska okusa ter se, seveda, lepo dopolnjujeta. Da tuna iz konzerve...

Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo

Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo so kombinacija morskega, mesnega in zelenjavnega sveta. Blitva lepo ublaži slan okus pršuta, pršut in lignji pa...

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami so nekaj, za kar je navdih prišel z Japonske. Pri nas je v navadi, da jurčke pripravljamo predvsem...

Ocvrti lignji (kalamari)

Ocvrti lignji so ena bolj priljubljenih morskih jedi. Sestavine 1 kg lignjevostra mokaolje za cvrtje1 limonasol Postopek 1V ponvi segrejemo olje. Pred cvrtjem lignje povaljamo v moki (najboljša...

Polnjeni lignji iz pečice

Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici. Sestavine za polnjene lignje iz pečice 1 kg lignjev 50 g kaper v...

Morska paella

Kljub temu, da prava španska paella vsebuje meso in morske sadeže, smo vam mi pripravili različico z zgolj morskimi dobrotami. Sestavine 300 g riža1 rdeča...

Dušeni sveži kalamari

Sočna in okusna jed, ki jo zna pripraviti vsak. Sestavine 800 g očiščenih kalamarov (lignjev) 3 stroki česna1,5 dcl paradižnikove omakeoljčno oljepeteršiljdrobtinelimonin sokmaslo Postopek 1Kalamare očistimo (ali...

Ne spreglejte