Mesne jedi
Pohana bedra
Julijana -
Pohana bedrca so po svoji priljubljenosti takoj za dunajskim zrezkom. Se strinjate? Pripravili smo jih na najbolj osnoven način. Sestavine za pohana bedra 500 g piščančjih...
Uporabni nasveti
Vonj po cvrtju
Julijana -
Vonj po cvrtju in kako se ga znebiti. Poznamo ga vsi, ki smo kadarkoli jedi cvrli doma. Vonj ostane kar nekaj časa kljub temu,...
Zelenjavne jedi
Divji šparglji v tempuri
Divji šparglji v tempuri, so izjemno hrustljavi in ohranijo svoj izraziti okus. Tempura je japonska metoda cvrtja hrane, kjer se sestavine pomočijo v lahko zračno...
Priloge
Ocvrte krompirjeve kroglice
Alenka -
Iz krompirja in moke ustvarimo okusne ocvrte krompirjeve kroglice. Sestavine 5 krompirjevmoka1 jajce1 žlica masla1 žlička kisle smetanedrobtine https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/krompirjev-pire-s-korenckom/ Postopek 1Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Skozi sito ga...
Priloge
Ocvrti žajbljevi listi
Okusen prigrizek, ki je priljubljen predvsem v sosednji Italiji. Sestavine 30 žajbljevih lističev30 g mehke bele moke20 g riževe moke40 g koruznega škroba1 jajce100 ml piva...
Priloge
Skutni ocvrtki
Ko si želite pripraviti hiter in okusen prigrizek ali prilogo k mesnim jedem, so ti skutni ocvrtki odlična izbira. Sestavine 300 g nepasirane skute150 g ostre...
Priloge
Krompirjevi vrtinčki
Okusen in zabaven način, kako pripraviti krompir, je zagotovo v ustvarjanju čarobnih krompirjevih vrtincev. Ta recept navdušuje s svojo privlačno obliko in edinstvenim postopkom...
Uporabni nasveti
Ocvrto je tako dobro
Alenka -
Ocvrta hrana je res dobra, ni pa nujno vedno zdrava. In vendar jo lahko s pomočjo nekaj nasvetov pripravimo tako, da bomo ob uživanju...
Zelenjavne jedi
Hrustljavo ocvrti mavrahi
Hrustljavo ocvrti mavrahi so še en odličen način, kako pripraviti te okusne gobe. Mavrahi ali užitni smrčki rastejo samo spomladi, podobni pa so satju...
Morske jedi / ribe
Ocvrte ribje palčke
Zmrznjene ribje palčke velikokrat ponujamo otrokom, pa sploh vemo kaj je v njih? Po navadi vsebujejo manj kot 70% ribjega mesa, ostalo so pa...