Strast, kaj si in kje si?

Znam svetuje

Strast je notranji ogenj, ki se vname vsakič, ko zagledamo ljubljeno osebo ali počnemo stvari, v katerih uživamo. Ko dovolimo strasti, da se zasidra v naše življenje, je tako, kot da bi prižgali luč v temni noči. In ta luč osvetli vsa področja našega življenja.

Kako pa lahko zanetimo ta notranji ogenj?

Da prebudimo svojo notranjo iskrico, se moramo najprej osvoboditi omejujočih misli, kot so to ni zame, ne znam, ne zmorem itd. Pri tem nam je lahko v pomoč radovednost, ki bo služila tudi kot motivacija za doživljanje novih izkušenj. Te najdemo tako, da si naredimo seznam stvari, ki bi jih želeli poskusiti vsaj enkrat v življenju (na primer oblikovanje gline, skok s padalom, vzpon na Triglav), in začnemo pri tisti, ki se nam zdi časovno in finančno najbolj izvedljiva. V primeru, da nam ta ne prinaša radosti, poskusimo še z ostalimi stvarmi s seznama.

Notranjo strast lahko prebudi tudi vračanje k stvarem, ki so nas veselile v otroštvu ali zgodnji mladosti. Morda je to določena zvrst športa, glasbe ali umetnosti. Najhitrejša pot do prebujanja strasti pa je stik z naravo. Že kratek sprehod po gozdu ali strmenje v zvezde lahko vname naš notranji ogenj, saj nas to bodisi pomirja bodisi vrača k najbolj pristnemu delu sebe. In strast je doma prav tam.

Ko bomo prižgali svoj notranji ogenj, bo to blagodejno vplivalo na vsa področja našega življenja. Pri tem se je treba zavedati, da proces iskanja strasti lahko traja več ali manj časa, zato je nujno, da to delamo izključno zase in da se pri tem naravnamo na misel jaz zmorem obuditi svojo strast.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite