Besede, ki spremenijo usodo

Znam svetuje

Novo leto, dobrodošlo! Kakšne načrte imaš za nas? 

Koledar nam izda samo nekatere bodoče dogodke, ostali pa ostajajo skrivnost. In prav je tako! Če bi vnaprej vedeli, kaj nas čaka, bi čez čas izgubili navdušenje nad obračanjem listov na koledarju. Zato si vzemimo na začetku leta čas za sanjarjenje in načrtovanje bodočih dogodivščin. Pri tem upoštevajmo tudi, kako se želimo počutiti vseh 365 dni v letu. Kaj pa to sploh pomeni? Kako lahko nadzorujemo in načrtujemo svoje bodoče počutje? Tako, da izberemo svoje misli in reakcije. 

Zunanjih okoliščin ne moremo nadzorovati, lahko pa se odločimo, da bomo zavestno izbirali svoje misli, besede in dejanja. Na začetku leta lahko zato določimo besedo ali frazo, ki nas bo sproti opominjala, česa si želimo oziroma kako se želimo počutiti vsak dan v letu. Do te besede ali fraze pa pridemo tako, da na list papirja napišemo, kakšno leto si želimo – kakšne cilje imamo, s kom se želimo družiti in kako se želimo počutiti. Na podlagi tega določimo besedo (stavek), ki povzema, kar smo napisali. To besedo (stavek) nato napišimo na več listkov in te postavimo na vidna mesta, na primer, na ogledalo, na nočno omarico, v denarnico itd. To bo opomnik, ki nas bo dnevno usmerjal k zastavljenim ciljem ali želenemu počutju. Izbrano besedo (stavek) si tudi čez dan večkrat ponovimo v mislih, da utrdimo svoj notranji GPS.

Ko izberemo besedo (stavek), ki nas bo spremljala skozi celo leto, se obenem potrudimo, da nam ponavljanje te mantre preide v navado. Na ta način bomo izurili svoje možgane, da poiščejo različne poti, ki bodo vodile do želenega rezultata. Če smo, na primer, izbrali besedo sproščeno ali frazo ostajam sproščen v vseh okoliščinah, bodo naše misli iskale načine, kako to sproščenost doseči na dnevni ravni – z meditacijo, preko pogovora s prijateljem, z masažo, s sprehodom, z obiskom glasbenega dogodka itd. Izbrana beseda (stavek) lahko postane prava čarobna paličica, ki spremeni našo usodo, a le, če jo redno ponavljamo in sledimo vsakokratnemu šepetu svojega notranjega GPS-a.

Novo leto se je šele začelo in na nas je, da vzamemo njegove vajeti v svoje roke. Izberemo si lahko tudi besedno zvezo jaz zmorem, ki ima čarobno moč, da vse notranje rdeče luči spremeni v val zelenih semaforjev. 

3, 2, 1 … naj se magija novega leta prične.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite