Panakota z belo čokolado in pasijonkinim želejem

Znam svetuje

Osvežila poletna sladica, ki je zelo enostavna za pripravo. Najtežji del je čakanje, da se ohladi in strdi.

Sestavine

Panna cotta

  • 500 ml sladke smetane
  • 60 g belih čokoladnih kapljic
  • 1 vaniljev sladkor
  • 40 g sladkorja
  • 3 lističi želatine

Pasijonkin žele

  • 9 pasijonk
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 dcl vode
  • 4 lističi želatine
  • 1 žlička limoninega soka

Postopek

1Želatino namočimo v mrzlo vodo za približno 10 minut. Najprej namočimo samo 3 lističe, kasneje še 4.

2Medtem v posodo nalijemo smetano, ji primešamo oba sladkorja in začnemo segrevati. Ko je smetana že malo topla, ji dodamo belo čokolado in stalno mešamo, da se čokolada enakomerno stopi. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko uporabimo tablico bele čokolade in jo grobo nasekljamo.

3Smetano segrejemo do približno 80°C, ni potrebno da zavre, jo odstavimo, vmešamo 3 lističe želatine in nalijemo v poljubne kozarčke. Na pultu jo ohladimo in nato za vsaj 3 ure postavimo v hladilnik, da se strdi.

4Pasijonke prerežemo na polovico in z žlico izdolbemo semena. Damo jih v posodo, primešamo vodo, limonin sok in sladkor ter segrejemo, da se sladkor raztopi. Kuhamo nekaj minut, ni potrebno da zavre, nato s paličnim mešalnikom zmiksamo, da meso odstopi od pešk.

5Tekočino precedimo skozi gosto cedilo, da odstranimo peške. Ponovno prelijemo v lonček in primešamo namočene lističe želatine. Nalijemo na strjeno panna cotto in ponovno postavimo v hladilnik za 2 uri, da se tudi pasijonkin žele strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite