Klasična enolončnica, ki ji dodamo še hrenovko.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 2 večji čebuli
- 3 telečje hrenovke
- 2 stroka česna
- 2 žlički sladke paprike
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata
- oljčno olje
- sol in poper
- čili v prahu
- 1 svež čili
- 1 l jušne osnove
- 1 lovorjev list
Postopek
1Krompir operemo, olupimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje in na njem popražimo čebulo, ki jo malo solimo. Pražimo, da postekleni, nato zalijemo z malo vode in pokuhamo, da se razpusti. K čebuli dodamo nasekljan česen in pražimo, toliko da zadiši.
2V lonec dodamo sladko papriko, narezan čili in čili v prahu (oboje lahko izpustimo, če ne maramo pikantnega), poper in lovorjev list. Na hitro premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
3Ko jušna osnova zavre, dodamo krompir in pokrito kuhamo 15 minut. Poizkusimo in po potrebi dodamo še malo soli in ostalih začimb. Dodamo še na koščke narezane hrenovke in kuhamo še 5-10 minut, da se krompir zmehča.
4Če se nam zdi, da je tekočina preredka, lahko nekaj krompirja odvzamemo, ga pretlačimo in vrnemo nazaj. 2 minutki pred koncem kuhanja vmešamo še paradižnikov koncentrat, premešamo in postrežemo.