Hrustljav piščanec iz pečice

Znam svetuje

Najlažji način, kako z nekaj preprostimi sestavinami naredite okusnega, hrustljavega piščanca iz pečice. Vzel vam bo nekaj minut časa, ostalo bo naredila pečica, medtem ko vi rešujete križanke.

Sestavine za hrustljavega piščanca iz pečice

  • 1 cel piščanec
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička mlete sladke (ali pikantne) paprike
  • 1/2 čajne žličke mletega česna

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. S škarjami za rezanje piščanca narežemo na čim bolj enako velike kose. Večji pekač obložimo s folijo in nanj položimo kose piščanca s kožo navzdol. Vsak košček posolimo, potresemo s poprom, česnom v prahu in papriko.

2Vse kose obrnemo, na vsak košček piščanca damo čajno žličko oljčnega olja, premažemo s čopičem, tudi po vrhu popopramo, posolimo in začinimo s papriko in česnom.

3Pečemo v srednji legi 50 minut, dokler se iz piščanca ne izloči večina maščobe in se skorjica zlato-rjavo, hrustljavo zapeče.

4Piščanca vzamemo iz pečice in pustimo pet minut stati, nato ga postrežemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite