Najlažji način, kako z nekaj preprostimi sestavinami naredite okusnega, hrustljavega piščanca iz pečice. Vzel vam bo nekaj minut časa, ostalo bo naredila pečica, medtem ko vi rešujete križanke.
Sestavine za hrustljavega piščanca iz pečice
- 1 cel piščanec
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica soli
- 1 čajna žlička popra
- 1 čajna žlička mlete sladke (ali pikantne) paprike
- 1/2 čajne žličke mletega česna
Postopek
1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. S škarjami za rezanje piščanca narežemo na čim bolj enako velike kose. Večji pekač obložimo s folijo in nanj položimo kose piščanca s kožo navzdol. Vsak košček posolimo, potresemo s poprom, česnom v prahu in papriko.
2Vse kose obrnemo, na vsak košček piščanca damo čajno žličko oljčnega olja, premažemo s čopičem, tudi po vrhu popopramo, posolimo in začinimo s papriko in česnom.
3Pečemo v srednji legi 50 minut, dokler se iz piščanca ne izloči večina maščobe in se skorjica zlato-rjavo, hrustljavo zapeče.
4Piščanca vzamemo iz pečice in pustimo pet minut stati, nato ga postrežemo.