Hitri pistacijev cheesecake s keksovo podlago je enostavna in okusna sladica, ki ne zahteva peke. S kremasto kremo iz kremnega sira, pistacijeve paste in hrustljavo keksovo podlago, je ta torta pripravljena v le nekaj korakih. Idealna za ljubitelje pistacij in vse, ki iščejo hitro, a okusno sladico. Pripravite jo v kratkem času in uživajte v njenem bogatem okusu, slovenski narod!
Sestavine za hitri pistacijev cheesecake s keksovo podlago
Za podlago
- 200 g mletih keksov (Digestive, Plazma ipd.)
- 100 g stopljenega masla
Za kremo
- 300 g kremnega sira (Philadelphia ipd.)
- 200 ml sladke smetane
- 100 g sladkorja v prahu (po okusu)
- 150 g pistacijeve paste (ali pistacijevega namaza)
- 1 vrečka želatine (ali 10 g želatine v prahu)
- 50 ml mleka (za raztapljanje želatine)
Za dekoracijo
- ali naribane pistacije ali tanek sloj pistacijeve paste
Postopek
1V skledi zmešajte mlete kekse in stopljeno maslo, dokler ne dobite enotne mase. Mešanico pritisnite v tortni model (premer 20–22 cm), obložen s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate kremo.
2V večji posodi zmešajte kremni sir in sladkor v prahu, vse dokler ne postaneta gladka. Sladko smetano stepite v čvrst sneg, nato pa jo previdno vmešajte v mešanico s kremnim sirom. Dodajte pistacijev namaz in dobro premešajte, da dobite enotno kremo. Želatino pripravite po navodilih na embalaži: običajno jo namočite v mleko za 5 minut, nato pa jo segrejete, da se popolnoma raztopi (ne sme zavreti). Raztopljeno želatino vmešajte v kremo in dobro premešajte.
3Kremo enakomerno prelijte čez keksovo podlago in površino poravnajte. Vrnite v hladilnik za najmanj 4 ure, da se krema popolnoma strdi (lahko tudi čez noč).
4Pred serviranjem lahko torto okrasite z naribanimi pistacijami ali z lahkim slojem pistacijeve paste za še boljši okus in videz.
