Kruhovi cmoki z dodatkom špinače. Odlična kombinacija okusov.
Sestavine
- 3 žemlje – ne sveže
- 1 večja čebula
- 100 g špinače
- 1 dl mleka
- 2 žlici kisle smetane
- 1 jajce
- šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- žlica masla
- sol
- poper
- 2 žlici drobtin
- 1 žlica moke
Priprava
1Čebulo, česen in peteršilj drobno nasekljamo. Špinačo blanširamo in prav tako nasekljamo. Žemlje narežemo na majhne kocke. V mleku dobro razžvrkljamo jajce, dodamo sol in poper, dodamo še kislo smetano in prelijemo čez kruhove kocke. Pustimo, da se tekočina vpije, če pa je presuho, dodamo še malo mleka.
2Na žlici masla najprej popražimo čebulo, to tudi malo posolimo, dodamo česen in peteršilj. Ko česen zadiši, primešamo nasekljano špinačo. Dušimo do mehkega. Malo ohladimo in primešamo h kruhovim kockam. Dobro premešamo in pustimo nekaj časa stati. Dodamo še drobtinice in malo moke (po potrebi). Masa ne sme biti pretrda. Z rokami jo oblikujemo v kroglice enake velikosti.
3Kuhamo jih v slanem kropu 12 minut. Zraven, seveda, paše zrezek v čebulni omaki.