Piščančje perutničke s hladno sirovo omako

Znam svetuje

Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 1 kg piščančjih perutničk
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 2 stroka česna
  • 100 g sira
  • 1 žlica majoneze
  • 1 navaden jogurt
  • poper
  • sol
  • sladkor
  • maslo

Priprava

1Piščančje perutničke operemo, otremo in prerežemo kožo na členkih. Za marinado raztopimo maslo in ga zmešamo s sladko papriko in limoninim sokom.

2Vse skupaj damo v skledo in zmešamo s piščančjimi perutničkami. Položimo jih na vroč žar, jih občasno obrnemo in lepo hrustljavo zapečemo.

3Za omako sesekljamo česen, sir zdrobimo z vilico in ga zmešamo z ostalimi sestavinami. Solimo in popopramo po okusu.

4Piščančje perutničke postrežemo skupaj s sirovo omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite