Odlično za zajtrk ali večerjo. Cimetova granola vam bo še dolgo pustila dober okus v ustih.
Sestavine
ki gredo v pečico
- 500 g ovsenih kosmičev
- 2 pesti nadrobljenih lešnikov
- 2 pesti nadrobljenih mandljev
- 2 pesti mešanih semen
- ščep soli
- 1 žlica trsnega sladorja
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 2 žlici tekočega meda
- 3 žlice arašidovega masla
- 1,5 čž cimeta
ki ne gredo v pečico
- 2 pesti kokosovega čipsa
- 1 pest suhih brusnic
- 1 pest bananinega čipsa (jaz jih nalomim na polovičke)
- 2 pesti mešanega drobnega kandiranega sadja
- 2 pesti mandljevih lističev
- 50-100 g na majhne koščke narezana bela ali temna čokolada
Priprava
1Arašidovo maslo segrejemo in dobro zmešamo s sestavinami za v pečico, razen medu. Maso damo na velik pekač obložen s peki papirjem in enakomerno razporedimo. Med v tankem curku z žlico zlivamo gor pa dol, levo in desno po pekaču (to bo zagotovilo krokantne sprimljene kupčke granole).
2Granolo pečemo 10 min na 175 °C, nato premešamo in pečemo še 10 min. Granolo ohladimo, ji primešamo ostale sestavine in shranimo v steklenih, nepredušnih kozarcih.
3Če imate radi bolj sladko granolo, ji dodajte sladkor, katerega koli, gre za stvar okusa. Trsni sladkor doda granoli karamelni okus. Oreščke in suho sadje dodajte po okusu.