“Kiš” s posebno salamo in sirom

Znam svetuje

Za hitro in enostavno kosilo ali večerjo je kiš (fra. quiche) ali pita odlična izbira.

Sestavine

  • 1 zavitek kupljenega listnatega testa razvaljanega na peki papir
  • 2 jajci
  • 250 g posebne salame
  • 250 g sira po želji (jaz uporabim cheddar)
  • 500 ml kisle smetane
  • sol, poper, curry, sveža bazilika

Priprava

1Sir in salamo narežemo na kocke. V posodo ubijemo jajca, dodamo smetano in začimbe po okusu, vse skupaj dobro premešamo ter na koncu dodamo še sir in salamo.

2Pripravljeno zmes zlijemo v pekač, ki smo ga obdali z listnatim testom. Pečemo pri 200 stopinj Celzija približno 45 minut, dokler ni “kiš” ali pita lepe zlato-rjave barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite