Bananin kruh s kokosovo moko

Znam svetuje

Bananin kruh s kokosovo moko je prava poslastica, ki združuje sočnost zrelih banan, nežnost kokosove moke in toplino vonjav.

Ta slastna pekovska kreacija je odlična rešitev za porabo preveč zrelih banan in popolno sladico za zajtrk ali malico. Združuje aromo sladkih banan z dodatkom rahlo oreškastega okusa kokosove moke.

Sestavine za bananin kruh s kokosovo moko

  • 3 zrele banane, pretlačene
  • 2 jajci
  • 120 ml stopljenega kokosovega olja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 90 g pirine moke
  • 30 g kokosove moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • dodatki po želji: orehi, kokosovi kosmiči

Postopek

1 Segrejte pečico na 180°C. Pripravite pekač za kruh, ga obložite s papirjem za peko ali ga namastite.

2 V veliki skledi zmešajte pretlačene banane, jajca, stopljeno kokosovo olje, rjavi sladkor in vaniljev ekstrakt. Dobro premešajte.

3 V drugi skledi zmešajte pirino moko, kokosovo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet.

4 Postopoma dodajte suhe sestavine mokrim sestavinam. Mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi.

5 Po želji dodajte orehe, kokosove kosmiče ali druge dodatke. Nežno premešajte.

6 Zmes vlijte v pripravljen pekač za kruh. Pečite v predhodno ogreti pečici približno 60 minut.

7 Ko je kruh pečen, ga ohladi pustite, da se ohladi v pekaču nekaj minut, nato pa ga prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Uživajte v sočnem in aromatičnem bananinem kruhu s kokosovo moko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite