Svojevrsten okus po Mediteranu.
Sestavine
- 4 piščančja bedrca
- 80 g razkoščičenih črnih oliv
- sol
- poper
- 4 jedilne žlice oljčnega olja
- 1 kg paradižnikov
- 2 čebuli
- 1/2 šopka bazilike
- 2 stroka česna
- 150 ml rdečega vina
- 3 jedilne žlice paradižnikove mezge
- 1 jedilna žlica medu
Priprava
1Piščančja bedrca operemo, oderemo in kožo rahlo odstranimo. 40 g oliv narežemo na kolobarje, jih damo pod kožo, bedrca solimo in popramo.
2V pekaču segrejemo 2 jedilni žlici oljčnega olja in v njem dobro popečemo bedrca, nato jih poberemo ven. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Paradižnike operemo, osušimo, jim odstranimo peclje, meso narežemo na kolobarje. Čebuli olupimo in narežemo na kolobarje.
3Mešanico damo v pekač ter solimo in popramo. Baziliko operemo, otresemo in lističe narežemo na trakove. Porazdelimo jih po mešanici iz čebule in paradižnikov. Mešanico pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Na mešanico položimo piščančja bedrca in po vrhu porazdelimo preostale olive.
4Vse skupaj pečemo v pečici okoli 45 minut. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo ga z rdečim vinom, s paradižnikovo mezgo in z medom. Z mešanico po 25 minut pečenja prelijemo bedrca.