Kuhan riž

Znam svetuje

Priprava riža je pravzaprav zelo preprosta, a nekaterim se še vedno zdi nemogoče, da bi jim ta jed vedno uspela. A če se boste držali spodnjih pravil, zagotovo ne bo šlo nič narobe.

Sestavine

  • 2 skodelici riža
  • 4 skodelice vode
  • sol

Postopek

1Riž stresemo v gosto žičnato cedilo in ga pod tekočo hladno vodo spiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Spran riž temeljito odcedimo, stresemo v posodo z debelim dnom ter zalijemo s hladno vodo. Začinimo s soljo.

2Posodo pristavimo na ogenj in vsebino zavremo. Takoj, ko zavre, posodo pokrijemo, nato pa temperaturo znižamo. Tekočina mora namreč zgolj rahlo vreti. Riž nato pokrito kuhamo še toliko časa, da vpije vso tekočino in se zmehča. Riž se bo najbolje skuhal, če ga med kuhanjem ne mešate. Poglejte na uro in ga odstavite, ko bo čas.

3Kako izračunati čas kuhanja? Vsaka embalaža ima natančno naveden čas kuhanja. Vedno ga upoštevajte in ne boste mogli zgrešiti!

4Ko je riž kuhan, po potrebi odlijemo morebitno odvečno vodo, nato pa riž premešamo z vilicami, da ga razrahljamo in – postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite