Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Znam svetuje

Zimska kulinariฤna tradicija nas pogosto popelje v toplo zavetje okusnih enolonฤnic, med katerimi izstopa jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso.

Sestavine za joto s kislim zeljem in kranjsko klobaso

  • 300 g kranjske klobase, narezane na kolute
  • 1 srednje veliko ฤebulo, sesekljano
  • 2 krompirja, olupljena in narezana na kocke
  • 1 kozarec kislega zelja, dobro odcejenega
  • 1 korenฤek, olupljen in narezan na kolute
  • 1 lovorov list
  • 1 strok ฤesna, nasekljan
  • 1 ลพlica rastlinskega olja
  • 1 ลพliฤka kumine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje juลกne osnove
  • kisla smetana za postreลพbo
  • sveลพa peterลกilj ali drobnjak za okrasitev

Postopek

1 V veliki lonec na malo olja prepraลพite kranjsko klobaso, dokler ne postane zlato rjava. Dodajte sesekljano ฤebulo in kuhajte, dokler ฤebula ne postane steklasta.

2 Dodajte narezan krompir, korenฤek in ฤesen. Kuhajte nekaj minut, dokler zelenjava ne zaฤne mehฤati.

3 Dodajte kislo zelje in kumino ter dobro premeลกajte. Kuhajte ลกe nekaj minut, da se arome dobro prepletejo.

4 Zalijte z govejo juลกno osnovo in dodajte lovorov list. Privedite do vrenja, nato zmanjลกajte temperaturo in kuhajte na nizkem ognju, dokler se krompir in korenje ne skuhata.

5 Pred serviranjem odstranite lovorov list. Poskusite in po potrebi dodajte sol ter poper. Postrezite toplo, okraลกeno s kislo smetano in sveลพimi zeliลกฤi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite