Banane s karamelno omako

Znam svetuje

Sladice so tiste, ki naลกe obroke spremenijo v nepozabne kulinariฤne dogodivลกฤine. In ko zdruลพimo sladkobo zrelih banan z bogato, svilnato teksturo karamelnega sirupa, nastane sladica, ki se je preprosto ne moremo naveliฤati.

Banane s karamelno omako so popolna izbira za vse, ki si ลพelijo hitro, a izjemno okusno poslastico, ki zdruลพuje preprostost sadeลพa z razkoลกjem domaฤe karamelnega preliva. Ne glede na to, ali iลกฤete sladico za posebno priloลพnost ali pa preprosto ลพelite razvajati sebe in svoje bliลพnje, ta recept bo prinesel nasmeh na vsak obraz.

Sestavine za banane s karamelno omako

  • 4 zrele banane
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 1/2 skodelice masla
  • 1/4 skodelice smetane za stepanje
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke vanilijevega ekstrakta
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Olupite banane in jih nareลพite na kolobarje. Postavite jih na stran.

2V srednji ponvi segrejte maslo na srednjem ognju. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor in meลกajte, dokler se sladkor ne raztopi in omaka postane gladka. To lahko traja pribliลพno 2-3 minute.

3Ko je sladkor raztopljen, poฤasi vmeลกajte smetano za stepanje. Pazite, da ne prลกi, saj se lahko omaka zelo segreje. Meลกajte, dokler se smetana popolnoma zdruลพi z omako. Dodajte vanilijev ekstrakt in ลกฤepec soli ter meลกajte ลกe nekaj sekund, da se okusi dobro pomeลกajo.

4Dodajte narezane banane v omako in neลพno premeลกajte, da se prekrijejo z omako. Kuhajte ลกe 2-3 minute, da se banane nekoliko zmehฤajo in prepojijo z okusom karamele.

5Odstranite ponev s ลกtedilnika. Postrezite banane v omaki iz karamele ลกe toplo, lahko jih ponudite samostojno ali pa jih servirate s kepico vanilijevega sladoleda za ลกe bolj slastno izkuลกnjo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite