Pohana bikova jajca so kulinariฤni eksperiment, ki se mu predamo, ko nas mika, da bi poskusili nekaj edinstvenega in izvirnega. Bikova jajca so po vsem svetu priznana kot delikatesa in se lahko pripravijo na veฤ naฤinov, vendar je ena izmed najbolj priljubljenih razliฤic ravno ta – pohana.
Pripravljanje pohanih bikovih jajc je prava klasika – okusna in hrustljava. Zunanja plast je namreฤ hrustljava in zlatorjava, v notranjosti pa nas priฤaka preseneฤenje – mehko, kremasto bikovo jajce. Pripravite jih z obฤutkom, povaljajte v drobtinah, ki jih zaฤinite z izbranimi zaฤimbami, da dodate pravo aromo in okus.
Okus pohanega bikovega jajca je obiฤajno nekoliko masten, zato se jajca lepo prileลพejo k zelenjavni prilogi ali solati.
Sestavine za pohana bikova jajca
- 12 bikovih jajc
- 2 skodelici mleka
- 1 skodelica koruzne moke
- 1 skodelica bele moke
- sol
- poper po okusu
- 1 ลพliฤka paprike
- olje za cvrtje
Postopek
1Za zaฤetek bikova jajca neลพno oฤistite in jim odstranite zunanjo koลพo. To lahko storite z noลพem, vendar bodite previdni, da ne poลกkodujete mesa.
2Nato bikova jajca nareลพite na pribliลพno 1 cm debele rezine.
3Rezine namoฤite v mleko in pustite, da se marinirajo vsaj 1 uro. To bo pomagalo, da bo meso mehkejลกe in bolj okusno.
4Medtem ko se meso marinira, pripravimo meลกanico za paniranje. V veliki skledi zdruลพite koruzno moko, belo moko, sol, poper in papriko.
5Ko so bikova jajca dovolj marinirana, jih odstranite iz mleka in jih dobro odcedite.
6Vsako rezino bikovih jajc dobro obloลพite z meลกanico za paniranje. Poskrbite, da so dobro prekrite z vseh strani.
7Nato segrejte olje v globoki ponvi na srednje visoki temperaturi. Ko je olje dovolj vroฤe, dodajte panirane rezine bikovih jajc in jih pecite, dokler niso zlato rjave barve. To bo trajalo pribliลพno 3 do 4 minute na vsaki strani.
8Ko so bikova jajca peฤena, jih odstranite iz olja in odcedite na papirnatih brisaฤah.
9Pohane bikove jajca postrezite ลกe vroฤa.